Oci i cultura

Els treballadors de la cultura de Sabadell exigeixen la reobertura immediata del sector

Concentració del sector cultural de Sabadell a davant de l'Ajuntament per protestar en contra de les restriccions del Govern / V. ROVIRA

La cultura es fa escoltar en els moments més durs a Sabadell. Unes 250 persones s'han aplegat aquest dissabte al vespre a davant de l'Ajuntament per protestar en contra de les darreres restriccions del Govern per frenar la corba del coronavirus, que han obligat a abaixar el taló d'espectacles i actuacions. Teatre, cinema i concerts han quedat anul·lats, com a mínim, durant els pròxims 15 dies.

La mobilització a la ciutat ha emergit sense cap organització impulsora a darrere. Ha aflorat a partir de l'impuls de treballadors de la cultura, autònoms i contractats, i a partir de missatges de convocatòria que han corregut per les xarxes socials. A altres ciutats de Catalunya, com Barcelona, Tarragona, Valls, Mataró, Vilafranca del Penedès o Sant Cugat, s'han produït convocatòries amb el mateix rerefons reivindicatiu.

"Creiem que el tancament de les activitats culturals tindrà una incidència mínima en la reducció de la pandèmia, i més després de la feina feta per complir estrictament la normativa per part del sector", ha destacat el manifest llegit a davant de l'Ajuntament, que ha afegit que "el risc de contagi en els espais culturals és gairebé nul". Els treballadors, que se senten "desemparats", han exigit la reobertura immediata de les activitats culturals.

La lectura del manifest aplegat unes 250 persones que fan costat al sector en aquests moments durs / V. ROVIRA

El sector, que se sent precaritzat i desemparat, ha expressat desconfiança en com es repartiran "els ajuts de 17,2 milions d’euros mensuals que la conselleria de cultura vol aprovar aquest dilluns en seu parlamentària". La convocatòria ha acabat amb l'actuació de grallers.

Allà on la concentració ha nascut, a les xarxes socials, és on els treballadors volen que la reivindicació agafi relleu: han demanat que els afectats expliquin com el tancament els perjudica amb l'etiqueta #Jotreballoencultura, per donar a conèixer la seva situació.

Unes 250 persones s'han aplegat a Sabadell per donar suport a la cultura en aquests moments durs / V. ROVIRA

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top