Publicitat
Diners

El pla de reestructuració de Banc Sabadell afectarà 1.800 treballadors

El president del Banc Sabadell, Josep Oliu / ACN

El pla de reestructuració que Banc Sabadell va anunciar durant la presentació de resultats del tercer trimestre afectarà finalment 1.800 treballadors. Gairebé la meitat del personal afectat (850 empleats) pertany a la xarxa d’oficines, segons fonts oficials. La resta es troben als serveis centrals i territorials (500 treballadors) i a l’equip comercial (450 treballadors). Des del Sabadell descarten un Expedient de Regulació d’Ocupació (ERO) i recorden que la voluntat de l’entitat és fer als ajustaments a través de prejubilacions i baixes incentivades. Segons informen els sindicats, està previst que el capítol de sortides no s’allargui més enllà del primer trimestre de 2021.

Des dels sindicats apunten que no tenen més detalls sobre les condicions de les baixes ni tampoc sobre l’afectació del pla als diferents territoris. No obstant això, està previst que l’entitat i els representants dels treballadors es reuneixin durant els pròxims dies per acabar de concretar com es durà a terme la reestructuració. Les properes reunions se celebraran els dies 5, 10, 12 i 17 de novembre.

A hores d’ara, els diferents sindicats no es plantegen un escenari de confrontació perquè el pla busca sortides “no traumàtiques”. Per altra banda, demanen que el nou projecte del Sabadell sigui “interessant” per la gent que es quedi. “Si el pla té com a objectiu fomenta la digitalització del banc, volem que aquesta digitalització sigui real”, apunten.

El Banc Sabadell estudia un pla de baixes i prejubilacions que afectaria fins a 2.000 empleats

Publicitat
Comentaris
To Top