Publicitat
Ciutat

L'Ajuntament inicia el procés participatiu per elaborar el nou Pla de Mobilitat Urbana Sostenible

Bicicletes a Sabadell, en una imatge d'arxiu / VICTÒRIA ROVIRA

L'Ajuntament acaba de posar en marxa el procés participatiu per elaborar el nou Pla de Mobilitat Urbana Sostenible (PMUS) de Sabadell pels propers sis anys. Ciutadans, experts i entitats podran opinar amb l'objectiu que el document inclogui el màxim de sensibilitats entorn de la mobilitat de cara al futur proper. El tinent d’alcaldessa de Cohesió Territorial, Desenvolupament Urbà, Seguretat i Civisme, Jesús Rodríguez, i la regidora de Desenvolupament Urbà i Transició Energètica, Mar Molina, l'han presentat avui en roda de premsa.

Aquest pla serà l'eina amb què el consistori vol planificar mobilitat més segura i amb una accessibilitat més universal, la qual inclou els desplaçaments a peu, en vehicle privat, en transport públic col·lectiu i en bicicleta, els aparcaments, la seguretat viària i la qualitat ambiental de la ciutat. L'Ajuntament, amb col·laboració de la Diputació de Barcelona, ha contractat un equip redactor del pla, que ja ha començat a entrevistar una trentena de professionals i entitats relacionats amb la mobilitat per valorar les línies d’actuació del nou PMUS, les quals s’han donat a conèixer també als diferents grups polítics amb representació municipal.

Rodríguez assegura que "hem d’intentar de potenciar dues qüestions principals, com són apostar per la seguretat viària i fer tot el possible per abaixar les emissions a la nostra ciutat. I tot això amb l’objectiu que augmenti la qualitat de vida dels nostres ciutadans i ciutadanes".

Participació ciutadana

D’una banda, el Fòrum Territorial Virtual, a partir del debat a cadascun dels set districtes amb què està dividit Sabadell, per mitjà de videoconferències. Aquest debat començarà el 10 de novembre i s’acabarà el 4 de febrer i es farà en sessions que tindran lloc entre les 6 de la tarda i les 8 del vespre. Constarà d’una primera reunió en què es presentarà la diagnosi de la situació actual a partir de diferents estudis i continuarà amb dues trobades més a cada districte en què es fomentarà el debat per tractar la mobilitat del futur proper.

Per poder participar en les reunions, a les quals tothom està convidat a participar, cal enviar un correu electrònic a taulamobilitat@ajsabadell.cat indicant nom, telèfon i adreça electrònica de contacte i districte on es viu.

D’altra banda, i simultàniament, tothom qui vulgui podrà respondre un qüestionari qüestionari en línia per mitjà de la plataforma Decidim Sabadell, que inclourà cinquanta preguntes per poder valorar i puntuar les línies d’actuació que ha de tenir el PMUS.

Les conclusions que s’obtinguin d’aquests dos processos participatius les analitzarà posteriorment la Taula de Mobilitat de Sabadell, formada per entitats i experts de la ciutat.

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top