Oci i cultura

“‘Antidisturbios’ és arriscada però actual”

Apareix en tres capítols de la sèrie que els entesos qualifiquen com la millor de l’any. Antidisturbios, de Movistar, s’han convertit en un fenomen per la mirada del director Rodrigo Sorogoyen en un thriller policial i polític de plena actualitat. Jaume Madaula (Sabadell, 1989) interpreta el xicot de la intrèpida policia Laia Urquijo.

Es parla d’‘Antidisturbios’ com la sèrie del moment, com ha estat la teva experiència?

La veritat és que molt bona. La sèrie és tan bona perquè en Sorogoyen ho fa molt bé. Té un equip que són amics seus de tota la vida. A més, ell queda amb tu per assajar, et pregunta coses teves, adapta el guió a tu. Et dona molta sensació de confiança i de tranquil·litat. Tothom està tan a gust i tan tranquil que dona el màxim. Tot el seu equip està focalitzat on ha d’estar. Hi ha un ambient tranquil però molt ben enfocat.

L’èxit de la sèrie rau tant en la visió del Rodrigo Sorogoyen i els temes que tracta com la corrupció, els desnonaments o la immigració.

Sobre el tema de la imatge, moltes vegades grava ell mateix càmera en mà. Ha anat a tocar un tema molt arriscat però molt actual que són els cossos policials i el funcionament de la justícia. Són temes molt incòmodes de tractar, com els antiavalots. Es mostra com de xunga és aquesta feina, però a la vegada es veu que els policies són persones. El risc és que s’entengui quins mecanismes hi ha al darrere, per no quedar com a bons i dolents. Crec que ha estat valent.

Hi ha alguna referència a Catalunya.

No vull fer spoilers. Però s’apropa al tema de Catalunya. Ell deia que si hagués de fer una segona temporada, la faria de l’1 d’octubre. No sé si ho deia seriosament o no. Em va dir que li agradaria parlar amb mi d’aquest tema.

I en vau parlar?

Jo vaig ser-hi, l’1 d’octubre, i soc de la CUP. Li vaig explicar el meu punt de vista i em va escoltar molt. A Madrid ha arribat una versió esbiaixada. Però ell és una persona oberta amb qui vam poder tenir una conversa maca.

Aleshores, hi haurà segona temporada?

Ell va fer aquest comentari, però no ho crec. Tal com estan les coses, és molt complicat.

Sobre el teu personatge, és un paper petit però és qui millor comprèn la Urquijo?

Apareix molt poquet. Però és el moment que es pot treure una miqueta la seva vida personal. Ajuda a entendre moltes coses de la història. Hem intentat treballar molt en les poques escenes que teníem per explicar la relació entre ells dos i la relació d’ella amb la feina.

La seva relació és oberta, gairebé de bons amics i còmplices.

Vam construir-ho com ens imaginàvem que seria la relació des dels nostres referents. La nostra generació manté relacions des d’un lloc menys coercitiu i d’exigència i obligacions, sinó de tenir una bona complicitat.

A banda de la sèrie, estaves fent teatre amb ‘Els Brugarol’.

Estàvem fent bolos i ara estem aturats. El més bo és que aquests bolos que perdem ara els podrem col·locar més endavant. A més, sembla que farem temporada al Poliorama. Estic molt content amb aquesta obra, amb el meu tiet i l’Estel Solé. Amb el Ramon és la primera vegada que treballem junts i ens entenem molt bé.

Comentaris
To Top