Publicitat
Diners

L’atur cau en 215 persones i trenca amb la dinàmica a Catalunya (1,3%)

Una cambrera a la ciutat de Sabadell / Victòria Rovira

14.725 persones aturades a Sabadell el mes d’octubre. Però 215 persones menys sense feina aquest mes a la ciutat. Segons les últimes dades de l’atur publicades per l’Observatori del Treball i Model Productiu, la desocupació ha caigut un 1,4% mensual a la ciutat i trenca així amb la tendència global a Catalunya, on l’atur ha crescut 1,3 punts percentuals. També a la província de Barcelona s’ha enregistrat en un increment de la desocupació, en aquest cas, del 0,3%.

L’impacte de la Covid-19, però, ha deixat petjada a la ciutat: des del mes de febrer a octubre, el municipi suma 2.327 sabadellencs sense feina. També el confinament derivat de l’estat d’alarma ha suposat un trasbals laboral. Entre març i abril, la desocupació va incrementar un 12,3%. Entre abril i maig, coincidint amb les fases de desconfinament, l’atur continuava augmentant, però a menor ritme, un 5,6%. El juny, es tancava amb un increment només del 0,3%. Augmentava la desocupació,  però decreixia mes rere mes.

El mes de juliol, però, es va produir el punt d’inflexió i baixava, per primer cop en els darrers mesos, la xifra d’atur: 2,9% aturats menys. Després de la interrupció de l’agost, amb un creixement d’un 2,28%, al setembre hi ha un descens d’un 1,68% (256 persones). L’octubre continua amb la dinàmica a la baixa, però amb xifres més modestes respecte el mes anterior, cau només un 1,4% (215). Pel que fa a la comparativa interanual, l’octubre suma 17,7% més desocupats, 2.219 persones més, respecte el mateix mes de l’any anterior. Es tracta, però, del millor mes d’octubre des del 2007 en termes relatius, on s’assolia una caiguda de 313 persones a l’atur.

Caiguda de l’atur a la comarca

Al conjunt del Vallès Occidental s’ha vist una tendència similar, amb una caiguda de desocupats. La disminució de persones a l’atur ha estat de 705 treballadors, el que rebaixa les xifres a 59.398 vallesans desocupats. Sabadell ha estat el municipi que més persones han aconseguit treball, seguida de Rubí (127) i Terrassa(119 persones). A tots els municipis de la comarca –excepte a Montcada i Reixac, Sant Llorenç Savall i Badia del Vallès– s’ha reduït el nombre d’aturats. D’altres municipis han mantingut el mateix nombre d’aturats respecte el setembre, com Cerdanyola del Vallès, Ullastrell, Vacarisses i Viladecavalls.

Publicitat
Comentaris
To Top