Publicitat
Ciutat

Els Ferrocarrils reserven un vagó per viatjar en silenci

Imatge d'arxiu d'un tren dels FGC amb destinació a Can Feu | Gràcia, durant les obres d'aquest passat estiu / ÓSCAR ESPINOSA

Els trens de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) han incorporat un vagó on es recomana anar en silenci com a mesura contra la covid-19. Tal com va explicar el conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, es tracta d’una recomanació i no d’una obligació. Així doncs, no es podrà sancionar, però es confia que la ciutadania vagi adquirint aquesta nova mesura per incrementar la seguretat en el transport públic.

Per fer la mesura visible, se senyalitza a les portes d’accés als vagons i es recorda per megafonia. Calvet ha dit que la recomanació és extensible a la resta del transport públic i que si en posar-ho en marxa es veu que han de ser més vagons, s’adaptarà.

Calvet ha explicat que des del Govern fa setmanes que diuen que “seria recomanable que la gent no parlés” al transport públic i a partir d’aquesta setmana ho posaran en marxa als Ferrocarrils. Ha afegit que en les reunions diàries que fan tots els operadors de transport públic es va acordar anar transmetent aquesta recomanació per tal que es faci extensible.

Màxim de freqüència

D’altra banda, Calvet va insistir que tot i que la demanda ha baixat, hi ha “el 100%” de l’oferta de transport activada i que el que cal per evitar aglomeracions és “aplanar” l’hora punta. Per contribuir-hi, està en funcionament tota l’oferta disponible i a la “màxima” freqüència. Fins i tot, més que en el mateix període de l’any passat per la incorporació de nous vehicles.

El conseller ha explicat que la demanda ha baixat entre un 50 i un 60% entre setmana i fins a un 80% el cap de setmana, però no s’ha reduït l’oferta.

Amb relació a les crítiques per les imatges on es veuen aglomeracions per exemple al Metro, Calvet ha insistit que el problema no és l’oferta de transport públic sinó que tothom entra a la mateixa hora a treballar. Per això, ha instat a tota la societat a continuar amb el debat per “allargar” l’hora punta més enllà de les nou del matí allà on es pugui, com l’educació o la funció pública.

Publicitat
Comentaris
To Top