Publicitat
Ciutat

El pic d’ingressos al Taulí arribarà a finals de setmana

Els ingressos hospitalaris repuntaran en els propers dies, mentre baixen els casos generals / VICTÒRIA ROVIRA

En aquesta segona onada de la pandèmia, la pressió assistencial al Taulí provocada per la Covid podria assolir el pic en els pròxims dies. És a dir, els ingressos continuaran pujant fins a finals de la setmana, moment en el qual l’ocupació a l’hospital arribarà al seu punt àlgid, per després començar a reduir-se.

El cap de Malalties Infeccioses del Taulí, Manel Cervantes, preveu que l’ocupació màxima del Taulí es produirà entre 8 i 10 dies després que “es donés el major gruix de casos de contagi entre gent gran, el segment d’edat que requereix més hospitalització pel coronavirus”. El pic d’ingressos, segons aquest model matemàtic que Cervantes puntualitza que es pot veure alterat per diferents variables, podria arribar a partir de divendres.

Aquest dilluns, hi havia 164 pacients ingressats amb Covid al Taulí, 41 dels quals a l’UCI. En comparació amb la setmana passada, quan hi havia 106 pacients a planta i 30 crítics, l’ocupació ha crescut un 20%. Les dades actuals són semblants a les que es van donar el 20 de març, encara que aleshores els efectes de la pandèmia a l’hospital encara havien de fer créixer el nombre d’ingressos fins a superar el mig miler de pacients.

L’augment de casos a l’hospital genera més problemes –segons l’infectòleg– pel transvasament de personal per atendre pacients crítics, que no pas per falta d’espai. Darrerament, s’han hagut de posposar al voltant d’un 30% d’intervencions. La previsió, però, és que l’hospital no s’hagi de “tensionar” més per aguantar el pic que s’acosta.

En roda de premsa, la consellera de Salut, Alba Vergés, coincideix a afirmar que el màxim nombre d’hospitalitzacions es donarà el cap de setmana, la qual cosa considera positiva per fer front a la tercera onada de casos que ha d’arribar a l’hivern.

Publicitat

15 dies més de restriccions

El risc de rebrot de Sabadell, en les dues darreres setmanes, ha descendit contínuament fins a un 35% menys. Ha passat d’estar a 957 punts fins a 630 –la situació es considera controlada quan s’arriba als 100 punts–. Paral·lelament, la velocitat de transmissió de la malaltia també és més baixa: la Rt, la mitjana de persones que infecta cada persona positiva, se situa en 0,9. Per tant, el nombre contagis remet. De fet, del 30 d’octubre al 5 de novembre, a la ciutat es van detectar 152 casos menys de coronavirus.

La Generalitat, però, considera mantenir la tendència a la baixa i ha proposat al Procicat que s’allarguin 15 dies més les darreres restriccions, que sobretot asfixien la restauració, la cultura o l’esport. Si es dona llum verda avui al Departament de Salut, s’allargaran fins al 24 de novembre. Bars i restaurants seguiran sense poder oferir servei a l’establiment, les actuacions culturals continuaran suspeses i els clubs seguiran sense competir.

Per altra banda, tal com estava previst, el toc de queda va quedar ahir prorrogat 15 dies més. Així consta al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC). Fins al 23 de novembre, no es podrà sortir al carrer de 22 h a 6 h.

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top