EL PERSONATGE

El personatge: Sabadellencs que ja pensen en el Nadal

Antònia Mateu: “Aquest any per Nadal farem una paella”

A casa d’Antònia Mateu són una família de tradicions. I més enllà que, segurament, el coronavirus protagonitzi les festes de Nadal, creu que “la pandèmia no canviarà res”. En el seu cas, enguany veu més que mai com un avantatge que a la família són “pocs”. Menjaran junts i faran cagar el Tió com sempre, per exemple, que portarà algun detall de regall. El dinar de Nadal sempre el fa ella i el seu marit s’encarrega dels canelons de Sant Esteve.

Antònia Mateu, al carrer de Gràcia / D.S.

En el cas de Mateu, ja ho té decidit, i “aquest any per Nadal farem una paella”. “No soc sofisticada”, subratlla. Sent una dona que es considera tradicional, aleshores, on queda l’escudella i la carn d’olla? “Ja n’havia fet, ja, fa més de 40 anys que faig el dinar de Nadal”, reivindica. Des que el 1976 es va casar i va anar a viure amb el seu marit sempre se n’ha encarregat.

Andreu Roig: “Ja estem mirant aparadors”

L’Andreu era aquest dimecres al carrer de l’Escola Industrial veient la neta assenyalar unes quantes joguines. “Ja estem mirant aparadors”, relata, i és que queda poc més d’un mes per Nadal. I quan un és petit, ja se sap, s’ho mira tot. Aquest any “serà fotut”, perquè les mesures de prevenció del coronavirus creu que es mantindran i seran unes festes limitades.

Andreu Roig, al carrer de l’Escola Industrial / D.S.

Tot i així, els Roig mantindran la tradició i no faltaran els dinars de Nadal i Sant Esteve, així com el cap d’any i els Reis. Per al sobretaula, l’Andreu ja espera poder jugar algunes partides del quinto, a veure si li permet evadir-se una estona de la pandèmia, que creu que “vulguis o no” se’n parlarà. I, com molts, comparteix un desig: “Que tots estiguem bé i puguem recuperar la normalitat”.

Marc i Cloe Bueno i Gemma Ruiz: “Vindrà qui s’hagi de moure menys”

Marc Bueno i Gemma Ruiz acolliran el dinar de Nadal a casa seva, amb la petita Cloe també d’amfitriona. De moment, esperen amb incertesa que arribi el dia, pendents de les restriccions que hi pugui haver. Per això tenen clar que a casa seva hi anirà “qui s’hagi de moure menys”.

La família Bueno, al carrer de l’Escola Industrial / D.S.

I sobretot pensen a fer un bon dinar, més que un sopar, perquè si el toc de queda es manté, no els faci la guitza. Ells ja han començat a fer compres nadalenques i creuen que gairebé és obligat fer-ho per Internet perquè troben que “està tot molt tancat”, sobretot grans superfícies.

Comentaris
To Top