Publicitat
Diners

El BBVA i el Banc Sabadell negocien una fusió per convertir-se en la segona entitat bancària de l’Estat

Banc Sabadell

Les entitats financeres han anunciat negociacions per fusionar-se

Banc Sabadell / ACN

Confirmat. Allò que feia setmanes que es parlava ha fet un pas més aquesta tarda. En un comunicat que enviat a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV), el BBVA ha confirmat que manté converses amb el Banc Sabadell per negociar una fusió entre les dues entitats. L’entitat presidida per Carlos Torres ha reconegut que els dos grups han iniciat un procés de revisió d’actius (due diligence) i ha designat assessors externs per avaluar l’operació. En el mateix comunicat, el BBVA subratlla que “no s’ha pres cap decisió en relació amb una potencial operació de fusió” i afegeix que “no hi ha cap certesa que s’arribi a adoptar”. Si la fusió s’acabés concretant, l’entitat resultant tindria un volum d’actius que s’acostaria als 600.000 milions d’euros, una xifra molt propera a la de CaixaBank i Bankia.

Setze minuts més tard, el Sabadell també ha reconegut les converses a través d’un altre fet rellevant publicat a la CNMV. En l’escrit, l’entitat presidida per Josep Oliu apunta que les negociacions compten amb l’autorització del consell d’administració del banc i, en línia amb el que assenyala el BBVA, “no s’ha pres cap decisió  en relació amb aquesta potencial operació i que no hi ha la certesa que s’adopti ni, en aquest cas, sobre els termes i condicions d’una eventual operació”.

Aquestes comunicacions s’han fet després de setmanes de rumorologia en què el Banc Sabadell havia admès que no descartava una fusió amb altres entitats si les condicions del mercat són favorables i apuntaven que es tindrà en compte “qualsevol opció estratègica que creï i maximitzi el valor per als accionistes”. Fonts properes a l’operació apunten que des del Banc Sabadell es veu de forma interessant la possibilitat de formar part d’una de les dues primeres entitats financeres d’Espanya i d’una de les més grans d’Europa, en un moment d’incertesa del sector i de l’economia. Això s’interpreta com a positiu també pensant en l’accionista i més tenint en compte la tradició bancària del BBVA, que ja en el seu moment va absorbir Caixa Catalunya i les caixes catalanes. Si es tanqués l’operació amb el Sabadell, el pes del negoci a Catalunya seria important. També  es veu bé el fet que es tracti “d’una negociació”, això sí entre una entitat més gran i una més petita però sense incloure un caràcter “agressiu”.

El nou banc sumaria actius per 589.127 milions d’euros, segons les dades a tancament del 2019). Estaria molt a prop dels 650.000 milions d’euros que sumarien CaixaBank i Bankia i lluny dels 350.000 milions d’euros del Santander. Tenint en compte l’últim exercici, els beneficis agregats serien de 4.280 milions d’euros i el marge d’interessos se situaria al voltant dels 22.000 milions d’euros.

Publicitat
Comentaris
To Top