Publicitat
Ciutat

Aigües Sabadell celebra la 34a edició del programa EDUCASSA

L’EDUCASSA no s’atura, malgrat les restriccions. Aigües Sabadell ha adaptat el seu programa educatiu mediambiental –que aquest arriba a la seva 34a edició–a les escoles de la ciutat. “Pensem que, ara més que mai, els joves han de conscienciar-se de la importància de tenir cura del nostre entorn i apostar pel desenvolupament sostenible, en la línia dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) i l’Agenda 2030”, destaca Elisabeth Santacruz, directora de Desenvolupament Sostenible d’Aigües Sabadell.

El programa educatiu EDUCASSA, que forma part del programa Ciutat i Escola de l’Ajuntament de Sabadell, s’ha desenvolupat ininterrumpudament durant 34 anys. La companyia d’aigües està desenvolupant un projecte de digitalització del programa que permetrà de disposar de més recursos on-line.

Com a principal novetat, aquest curs escolar tots els tallers emmarcats en l’EDUCASSA tenen lloc als centres educatius. No es poden realitzar, per tant, les tradicionals visites a la planta depuradora d’aigües residuals (EDAR) o les activitats a l’Aula de l’Aigua, però sí uns tallers lúdics i educatius a classe sobre el cicle integral de l’aigua.

Garantir la sostenibilitat

Segons fonts d’Aigües Sabadell, l’EDUCASSA representa una aproximació a l’aigua i el funcionament del servei d’abastament i depuració, i pretén abordar de manera global la importància de garantir la sostenibilitat. Consta de tres activitats: On és l’aigua?, dirigida als nens i nenes d’entre 3 i 5 anys; Dins l’aigua, per als nois i noies d’entre 6 i 9 anys, i El recorregut de l’aigua: des del lavabo fins al riu, orientada als i les estudiants d’entre 10 i 14 anys. Tots els tallers busquen la seva participació activa mitjançant jocs de rol o experiments que simulen el procés de depuració de l’aigua. El programa conclou amb el Concurs de Dibuix CASSA, que premia els millors dibuixos sobre l’aigua dels participants.

La realització de l’EDUCASSA segueix enguany totes les mesures i protocols de seguretat de prevenció de la Covid-19. Compta amb una participació anual de 5.500 estudiants. El programa, que va començar el passat mes d’octubre, s’allargarà fins al març de 2021. Al voltant del Dia Mundial de l’Aigua, que es commemora el 22 de març, Aigües Sabadell organitzarà l’acte de lliurament de premis del Concurs de Dibuix CASSA.

Publicitat
Comentaris
To Top