Ciutat

Dos sabadellencs, detinguts per pertànyer a un grup criminal dedicat al cultiu interior de marihuana

Una de les plantacions de marihuana del grup criminal desmantellat pels Mossos / ACN

Els Mossos d’Esquadra donen per desarticulat un grup criminal dedicat al cultiu interior de marihuana, després de detenir deu persones i decomissar 1.540 plantes. Les dues darreres detencions del grup, que operava al Tarragonès, s’han efectuat a Sabadell, aquest dimecres. Es tracta de dos homes de nacionalitat espanyola que eren els responsables de la manipulació d’escomeses i instal·lacions elèctriques de les plantacions indoor.

El líder de la banda va ser detingut el dimarts a Salou, a més de cinc persones del nucli principal del grup en dues naus dels polígons i dues persones a Tarragona i Salou, que s’encarregaven de la part logística amb funcions d’instal·ladors dels sistemes de cultiu, manipulació de la part elèctrica i també feien de testaferros. Els detinguts tenen entre 20 i 52 anys i són de nacionalitat albanesa i espanyola i se’ls acusa de delictes de tràfic de drogues, pertinença a grup criminal i frau de fluid elèctric.

Al domicili de Salou els mossos van detenir el líder de la banda, un home de 43 anys, i també es van intervenir 1.500 euros en efectiu, roba de primeres marques valorada en més de 10.000 euros, un detector de sistemes de geolocalització i microcàmeres, cinc telèfons mòbils i documentació pendent d’estudi i anàlisi. En l’entrada a les dues naus es van intervenir quasi dues tones de marihuana amb un pes brut de 1.800 quilos. A part de les plantes, es van comissar cinc quilograms de cabdells secs, terminals mòbils i tots els elements necessaris per al cultiu indoor altament professionalitzat.

El grup criminal es dona per desarticulat, però no es descarten noves detencions. Dos dels detinguts van quedar sense efecte amb l’obligatorietat de presentar-se davant l’autoritat quan siguin requerits i els vuit restants passaran en les pròximes hores a disposició del jutjat en funcions de guàrdia de Tarragona.

Els mossos assenyalen “un fet diferencial” d’aquest operatiu respecte d’altres investigacions contra grups especialitzats en el cultiu de marihuana. I és que en les dues entrades a les naus dels polígons investigats, els agents hi van localitzar un tipus de planta poc habitual. Es tractava de plantacions formades per arbusts de dos i tres metres d’alçada i amb una producció de cabdells per planta inusual.

Tenint en compte que la mitjana de plantes per làmpada és de 17, en aquest cas hi havia 4 plantes per focus i l’amperatge era l’utilitzat per plantacions de més de 3.000 plantes.

Comentaris
To Top