PATRIMONI DE SABADELL

De la pintura al decorat

El decorador sabadellenc Josep Comes Busquets ha deixat empremta a la seva ciutat, Sabadell. Des que es va apartar del seu ofici, fins als 90 anys va seguir pintant i, ara, està a punt de fer-ne 97. El seu fill Miquel Comes Arderiu l’ha homenatjat recentment al grup Patrimoni Sabadell amb una imatge de la desapareguda pastisseria La Divina Pastora (Rambla, 205) que havia decorat ell mateix. Pel seu fill, aquesta publicació és “un homenatge al meu pare, tantes coses que va fer que ja han desaparegut i que també són patrimoni d’un passat de Sabadell”. Aquest treball del seu pare és un dels preferits de Miquel Comes, perquè considera que “es veien molt ben exposats tots els productes”.

La imatge de la pastisseria La Divina Pastora publicada per Miquel Comes / CEDIDA

De l’establiment recorda que “tenia molt bons productes”. I el record és compartit entre els usuaris de Facebook, que n’avalen els pastissos, pastes de full o mones de Pasqua. “Gràcies que la vaig penjar, vaig veure que la gent en té molt bon record perquè realment és una pastisseria molt bona de Sabadell”, afegeix l’autor de la publicació.

Josep Comes sempre ha estat autodidacta. Als 12 anys ja feia de pintor i li encarregaven “les coses difícils” per la traça que tenia, segons Miquel Comes. És així com va començar a pintar anuncis en edificis i als autobusos del municipi. Fins que un dia li van proposar decorar una casa i va començar una nova etapa que l’acompanyaria la resta de la seva vida. Ell ho dissenyava tot, i comptava amb els professionals adequats de cada sector per portar-ho a la pràctica.

Amb els anys, va ser professor del col·legi Mercantil, l’acadèmia Miralles i també feia classes particulars. Del 1978 al 1980 també va presidir l’Acadèmia de Belles Arts. Actualment, viu a l’Ametlla del Vallès.

Comentaris
To Top