Publicitat
Ciutat

Un Nadal sense restricció de mobilitat, però amb 10 persones i a les 22 h a casa

Màxim 10 persones als àpats nadalencs / PEXELS

[Guillem Plans / Marta Ordóñez]

Nou escenari a dos mesos vista, nou plantejament en les restriccions a la recerca d’un equilibri entre sanitat i economia que tregui la soga del coll als sectors més afectats. I, sobretot, que permeti socialitzar. Però, com afectaran les noves mesures la campanya de Nadal a Sabadell?

Els comerciants estan convençuts que aquest Nadal no hi haurà cap febre consumista. Josep Maria Porta, president de Sabadell Comerç Centre, vaticina una campanya incerta que dependrà, en part, de les estratègies govern català: “Sabem que estimularà les compres, però no hi haurà una bogeria comercial”.

Jordi Obradors, director de l’observatori de la Fundació Comerç Ciutadà, recalca que la pèrdua general d’ingressos dels ciutadans provocarà una davallada del consum respecte a altres campanyes: “S’ha perdut múscul salarial”.

Porta i Obradors coincideixen que el comerç en línia que tributa a altres estats és una “competència deslleial”. En aquest sentit, avancen que s’està redactant una moció per enviar a l’Ajuntament de Sabadell per demanar que es posicioni al costat del petit comerç. “Volem que es prengui de referència l’actuació de l’alcaldessa de París”, que demanava als ciutadans que no compressin a Amazon.

Com celebrarem el Nadal?

Encara que Salut no ha tancat la porta a fer excepcions en dates especials, si no hi ha canvis, les festes arribarien amb el toc de queda vigent (de 22 h a 6). La mesura, que es valorarà si es flexibilitza puntualment, obligaria a avançar d’hora els sopars o, directament, els faria impossibles. Per altra banda, si la situació epidemiològica avança favorablement, a partir del 21 de desembre s’aixecarà la restricció de mobilitat: ens podrem desplaçar sense confinaments perimetrals, la qual cosa permetrà que famílies que viuen lluny es retrobin.

Ara bé, les reunions socials continuaran estant limitades a un màxim de 10 persones, que podran ser, com a molt, de dos grups de convivència estables. És a dir, les celebracions hauran de ser entre dues unitats de convivència estables o d’un grup reduït de persones amb qui s’estableixen relacions familiars, laborals, escolars o recreatives.

Publicitat
Comentaris
To Top