Publicitat
Ciutat

Sabadell homenatjarà les víctimes de l'atemptat d'ETA d'ara fa 30 anys

L'Ajuntament de Sabadell homenatjarà els sis agents de la Policia Nacional que van morir i la desena de ferits que va provocar l'atemptat que ETA va perpetrar a la ciutat el 8 de desembre del 1990, ara farà 30 anys.

El consistori treballa en un acte de record que se celebrarà el proper 11 de desembre, tal com ha informat el regidor Eloi Cortés en la roda de premsa posterior a la Junta de Govern Local d'aquest dilluns. De moment, però, no han transcendit més detalls de com es farà.

Cotxe bomba

Publicitat

La tarda del 8 de desembre del 1990, vuit policies es dirigien amb un furgó a l'estadi de la Nova Creu Alta, on s'havia de jugar un Sabadell - Màlaga de Segona Divisió. En passar per la cruïlla dels carrers de Josep Aparici i Ribot i Serra, a la Creu Alta, es va produir l'explosió d'un cotxe bomba que va causar la mort de cinc dels agents, mentre que el sisè va morir hores més tard i dos van resultar ferits greus.

El memorial de record a les víctimes del terrorisme a Sabadell / WIKIMEDIA

El 10 de desembre del 2010, coincidint amb el 20è aniversari de l'atemptat, es va instal·lar un memorial de record a les víctimes del terrorisme a la plaça d'Ernest Lluch, al Parc Catalunya. El memorial homenatja els sis policies nacionals morts en acte de servei, Ramón Díaz García, Juan José Escudero Ruiz, Juan Gómez Salazar, Eduardo Hidalgo Carzo, Miguel Marcos Martínez i Francisco Pérez Pérez. I també és un homenatge al policia municipal sabadellenc Joan Bisbal Vilardell, assassinat per GRAPO en l'atemptat del 22 de maig del 1979, i a Antonio José Martos Martínez, que va resultar mort en l'atemptat d'ETA amb cotxe bomba del 19 de març del 1992 al terme veí de Sant Quirze del Vallès.

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top