Publicitat
JOSEP MERCADÉ

Elogi a les inversions

[Per Josep Mercadé, periodista]

En aquests temps difícils que ens toca viure és de bon sentir que el nostre ajuntament proposi incrementar un 50% les inversions en el pressupost municipal de l’any vinent. Per qualsevol administració poder dir que gastarà més diners és de les coses més agraïdes. Fins i tot és el que pot arribar a donar més rèdits electorals. Mireu el que està dient aquests dies el president del govern espanyol per frenar els efectes de la Covid-19... Som en temps d’omplir la boca d’esperança cap a la ciutadania amb un intent d’aixecar la moral de la tropa.

Però amb tot això sempre hi ha un risc. No arribar a complir les promeses fetes ni els compromisos adquirits que, en el cas del nostre ajuntament, figuraran als pressupostos del 2021. La primera conseqüència és que la ciutadania quedi decebuda. La segona és que s’emprenyi com hem vist aquests dies amb el desastre de les primeres ajudes als treballadors autònoms proposades pel govern de la Generalitat.

Publicitat

Però tornem al pressupost d’inversions de l’Ajuntament de Sabadell i a l’increment per al 2021. En el llistat d’actuacions figuren projectes i obres que malauradament ja formen part de l’eternitat. Permeteu-me que recordi un titular de portada de l’anterior etapa del Diari de Sabadell. Amb la frase El Passeig no té solució s’intentava reflectir el desànim que provocava entre veïns i comerciants la manca d’un projecte clar per resoldre el futur urbanístic del cor de la ciutat. Allò passava el 2016, quan l’alcalde era Juli Fernàndez. Aquell titular el va fer enfadar molt...

Vet aquí que han passat quatre anys pel cap baix i encara estem més o menys igual. Ara tenim una nova proposta més valenta que modifica dràsticament les previsions anteriors. I aquest pressupost d’inversions incrementat per al 2021 preveu destinar 100.000 euros a la urbanització del passeig de la Plaça Major. Tot és començar, però l’important és que no s’aturi.

De fet, de coses aturades en tenim moltes. En tots aquests anys no hem estat capaços de fer unes connexions amb bici i a peu entre Sabadell i els municipis de l’entorn. Tampoc s’ha desbloquejat la situació de l’antiga caserna de la Guàrdia Civil i l’antic edifici de Correus de la Via Massagué. Ara Junts per Catalunya anuncia que portarà una moció al ple per instar el govern municipal a negociar amb l’Estat. Esperem que aquesta i altres accions pendents no quedin com un brindis al sol i d’aquí a pocs mesos n’hàgim de tornar a parlar i recordar que encara estem igual.

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top