Diners

La digitalització, clau per a la supervivència de la indústria en temps de pandèmia

Un moment de la comferència telemàtica / CEDIDA

La digitalització de l’empresa tradicional ha esdevingut fonamental per a la subsistència en un món en el qual a la revolució tecnològica també se li ha sumat la pandèmia de la Covid-19. Això traspuava de la segona sessió telemàtica del Cicle de Jornades de la Fundació per la Indústria, que es va celebrar ahir i que té com a objectiu posar en contacte pimes amb grans empreses.

El cicle de conferències organitzat en col·laboració amb Schneider Electric i l’administració va esdevenir especialment pràctic en la seva segona sessió. I és que l’aplicació de les noves solucions tecnològiques és la part més demandada en el salt a la nova indústria, destacava Xavier Armengol, vicepresident d’Indústria de la zona ibèrica de Schneider Electric. Armengol va proposar el context de la pandèmia com una embranzida per a la digitalització de cada firma. Un impuls de resiliència “per donar més confiança a treballadors i consumidors, i poder passar per situacions com la d’avui dia més fàcilment”, resumia.

Com a proposta, el representant de Schneider Electric va oferir diferents solucions tecnològiques per ajudar a gestionar remotament les plantes industrials. Unes eines ja a l’abast de les empreses, que destacaven per la seva baixa inversió, a més de ser poc invasives i fàcils d’implantar. I és que “la digitalització és l’única forma de sobreviure a la situació actual, i l’adaptació en remot és un pas imprescindible”, deixava clar Armengol.

Especialment il·lustratiu del pas a la Indústria 4.0 va ser el cas d’èxit de Cafès Cornellà. El conseller delegat, Pere Cornellà, va repassar l’evolució al llarg dels 100 anys de la companyia i va posar l’accent en l’evolució dels últims 23, quan han emprès el camí definitiu cap a la Indústria 4.0. El procés va millorar la part final del cicle del cafè, invertint a recollir dades de les mateixes màquines dels bars i restaurants per optimitzar la qualitat de cada tassa. Això, deia, els va permetre “anar evolucionant cap al servei, i passar de vendre quilos de cafè a vendre tasses”.

Reivindicar el talent personal

Aquestes dues ponències les va acompanyar la de Josep Albet, consultor empresarial i professor de la UPF, que va remarcar la importància de reivindicar del talent personal en la Indústria 4.0. Per fer-ho, proposava fer les empreses més atractives per als treballadors i millorar la capacitació dels seus empleats.

La tercera jornada del Cicle de Fundació per la Indústria ha de finalitzar amb la sessió de cloenda, el pròxim 16 de desembre, també a través de videoconferència.

Comentaris
To Top