Ciutat

Les infermeres del Taulí cobraran un 30% més l’hora extra

El comitè d’empresa i la direcció del Taulí han arribat a un acord per millorar les condicions laborals dels treballadors assistencials durant els períodes més crítics de la pandèmia del coronavirus. L’entesa va quedar ratificada en el Consell de Govern de la corporació d’ahir a la tarda.

Un dels punts més importants de l’acord és l’increment d’un 30% del preu de l’hora extra d’infermeria i tècnics auxiliars d’infermeria (TCAI) en funció de la situació professional de cada treballador. Pel que fa als metges, s’ha acordat un augment del preu de l’hora de guàrdia, que quedarà per sobre del de l’hora ordinària, cosa que no passava actualment.

També es preveu ajustar el nombre de persones que hagin de fer torns de 12 hores, perquè siguin els indispensables a cada moment, en les àrees de pacients amb la Covid-19 com l’UCI, Urgències i les plantes d’hospitalització que ocupin aquests pacients, ara la 9a i la 6a. La millora també preveu que siguin els treballadors els qui de manera voluntària puguin triar si fer torns de 12 hores o no, i que en cas que no n’hi hagués prou així, llavors sí que es podria exigir la seva presència al lloc de treball.

Les mesures adoptades tindran efecte retroactiu des del 14 de setembre, quan es considera que va començar la segona onada. Pel president del comitè d’empresa, Manuel Monteagudo (Metges de Catalunya), l’acord “ens sembla bé perquè millora les condicions prèvies suficientment”. La vicepresidenta del Comitè, Sílvia Castaño (UGT), subratlla que era important arribar a un acord perquè “no es pot demanar més implicació altruista com al març o abril”. El Taulí esperarà a fer declaracions fins que l’acord entri en vigor els propers dies.

Comentaris
To Top