ESPORTS

Les tardes de Maradona a l’estadi de la Nova Creu Alta

Diego Armando Maradona va vestir d’arlequinat i la gespa de la Nova Creu Alta no era desconeguda pel futbolista argentí. Tanmateix, mai no va jugar amb el CE Sabadell. Per què hi ha fotos d’ell amb la samarreta del club? Quina és la relació entre l’etern ’10’ i la ciutat?

Una de les grans amistats del Pelusa va ser Osvaldo Dalla Buona, també conegut com a Cebollitas, qui va jugar 24 partits amb el CE Sabadell durant la temporada 82/83. De fet, hi ha rumors que atribueixen aquest fitxatge arlequinat a una recomanació del mateix Maradona.

El que està confirmat és que el vincle amb Osvaldo era tan estret que Maradona, en diferents ocasions, va ser a la Nova Creu Alta per veure’l jugar. Hi anava d’incògnit, mig d’amagat, sense ser a tribuna per no cridar l’atenció. Però tot i això, no aconseguia passar desapercebut.

A la primera jornada de lliga de la temporada 82, la presència de Maradona a la Nova Creu Alta va generar tant entusiasme que va haver de traslladar-se a la tribuna perquè els fans el deixessin en pau. Al final del partit, en declaracions al Diari de Sabadell, va explicar que l’equip arlequinat li havia agradat, sobretot a la segona part, i que el seu amic Osvaldo s’adaptaria amb facilitat al futbol espanyol.

Diari de Sabadell del 7 de setembre de 1982

Curiosament, la revista futbolística Don Balón els va retratar junts, amb les samarretes dels respectius clubs intercanviades.

Osvaldo i Maradona es van intercanviar les samarretes per fer-se una foto per la revista futbolística Don Balón / Don Balón

La vida, rodada a la Nova Creu Alta

Tornarem a veure Maradona a la Nova Creu Alta. L’estadi va acollir el rodatge d’una sèrie sobre la vida del futbolista, titulada Maradona, sueño bendito.

Amazon Prime Video va filmar a Sabadell part d’aquesta producció internacional, de la qual a Espanya se n’encarrega la productora La mano de Dios. Encara no se sap quan s’emetrà, i la mort del futbolista encara hi suma més incògnites, però aquest novembre ja n’han sortit les primeres imatges.

El rodatge es va fer del 25 al 28 de juny, de nit i només a l’interior del camp de futbol. No hi va poder entrar ni públic ni la premsa perquè el secretisme amb què s’ha treballat el rodatge és absolut.

La gravació explicarà els triomfs i els reptes de Maradona, tant en l’àmbit professional com de la seva vida personal. A la sèrie, els actors Nicolás Goldschmidt, Nazareno Casero i Juan Palomino s’encarreguen de donar vida a Maradona en tres etapes diferents de la seva vida fins a l’actualitat.

Comentaris
To Top