Ciutat

Mantenir el Gimnàs costa 100.000 euros anuals

El Gimnàs municipal està tancat a l’actualitat / V. ROVIRA

Sense Gimnàs Municipal. A partir del pròxim 1 de gener, Sabadell no tindrà un espai municipal per a la pràctica del fitness. El motiu? Una davallada progressiva dels usuaris i, en el rerefons, el cost del manteniment anual –més de 100.000 euros, segons fonts municipals– d’un equipament de titularitat municipal però gestionada des de l’any 2001 per IGE. “Hem estat buscant una solució amb l’Ajuntament, però ells han pres una decisió que respectem”; explica José Avilés, responsable de l’empresa concessionària.

Aquest any, i després de tres exercicis de pròrrogues forçoses –enguany ja no es podia prorrogar–, l’Ajuntament ha decidit abaixar la persiana amb 400 abonats i 12 treballadors –dos a jornada completa–. “En la mesura del possible parlarem amb altres entitats per mirar de trobar cabuda als usuaris. Respecte als treballadors, n’hi ha dos que intentarem recol·locar, però a hores d’ara encara no podem assegurar si no aniran a l’atur”, explica la regidora d’Esports, Laura Reyes.

Ara com ara, i un cop conegut el desenllaç del Gimnàs Municipal com a centre fitness, quin ús tindrà a partir de l’1 de gener? Segons ha pogut saber el Diari de Sabadell, des del govern queda totalment descartada la possibilitat de reorientar el gimnàs cap a la recuperació sanitària, amb pacients del Taulí, tal com s’havia estudiat amb anterioritat. Sobre la taula es veuria amb bons ulls recuperar la gestió municipal, cedir-ho a les entitats –el Club Natació no ha tancat la porta– o al hub de l’esport, com proposa Junts per Sabadell.

Disparitat d’opinions a l’oposició

Les reaccions dels diversos portaveus dels grups municipals no s’han fet esperar i la Crida per Sabadell, Esquerra Republicana i Ciutadans s’han mostrat molt crítics amb la decisió de tancar el gimnàs. Les formes de comunicar-ho, la situació actual en què es pren la decisió o el futur dels treballadors i els abonats han estat al centre de les crítiques. Des d’Esquerra, Gabriel Fernández afegia que “això frena el desenvolupament. Aquesta decisió no s’hauria pres a un altre barri”. Així mateix, Nani Valero (Crida) lamentava que davant d’aquest escenari “s’havia de ressituar, reorientar, però no arribar al tancament. Ens ha sorprès molt”.

“És una canallada que l’administració pública prengui aquesta decisió en una situació excepcional”, exposa el portaveu de Ciutadans, Adrián Hernández.

A la contra, des de Junts per Sabadell s’entén la decisió presa pel govern municipal: “No podem permetre’ns el luxe de gastar més de 100.000 euros anuals. Es diu municipal, però és una concessió, privatitzat”, detalla Lourdes Ciuró.

El Gimnàs Municipal va començar els serveis com a equipament destinat principalment a la pràctica del ‘fitness’ l’any 1996. La concessió actual es va atorgar a IGE l’any 2001 per una durada de 16 anys

Usuaris i treballadors, indignats

Dels 400 abonats que ara per ara tenen accés al Gimnàs Municipal,  un bon gruix són persones d’avançada edat amb un fort vincle amb treballadors i altres usuaris. Si bé és cert que a la ciutat hi ha una àmplia oferta de centres esportius–alguns de molt pròxims, que han ajudat a la davallada–, defensen que “fa molts anys que soc abonat i amb aquesta decisió demostren el que els importem en aquest govern. Tot i ser petit i antic, això és una família. Aquestes no són maneres d’actuar, i menys si venen de l’Ajuntament”, afirma l’Eduard.

El malestar també ha arribat entre els diversos professionals del centre, que no entenen segons quines actuacions del consistori: “És molt injust el que s’ha decidit. Per què va venir l’alcaldessa i la regidora el passat juny si sabien que tancarien el gimnàs? Es pregunta Magda Amor, professora de ioga.

Per últim, la coordinadora del gimnàs, Luisa de las Heras, lamentava una decisió que ha deixat fastiguejats treballadors i usuaris: “Aquest no era el destí del gimnàs. Estem fotuts, és clar, perquè anem al carrer”, sentencia.

Comentaris
To Top