Història

121 anys del naixement de Pere Quart

És considerat un dels poetes i dramaturgs més destacats de la literatura catalana del segle XX

Imatge d'arxiu de l'escriptor/ CEDIDA

Joan Oliver, “Pere Quart” celebraria avui 121 anys. L’escriptor, considerat un dels millors poetes i narradors de la literatura catalana al segle XX, va néixer el 29 de novembre de 1899 a Sabadell. Ell formava part d’una destacada família de la burgesia industrial de la ciutat.

Pere Quart va ser creador d’una obra molt diversa, que inclou teatre, poesia, narrativa breu, traduccions i crítica literària. Ell va guanyar notorietat pública en erigir-se en una figura contestatària del règim franquista i símbol de la lluita antifeixista. De fet, durant aquesta etapa va estar empresonat dos mesos. L’escriptor sabadellenc va fer una defensa a ultrança de la llengua i cultura catalanes al llarg de la seva vida.

Sabadell té un casal en honor a Pere Quart, que correspon a la residència familiar dels Oliver, encara que Joan Oliver no va néixer en aquest edifici sinó a la casa del carrer del Jardí, número 8. El Casal Pere Quart  va ser la seu del Diari de Sabadell i de Ràdio Sabadell durant uns anys.

La Colla de Sabadell ha fet ressò de l’efemèride a través del seu compte de Twitter.

Comentaris
To Top