Publicitat
Ciutat

Repulsa unitària als Jutjats de Sabadell per l’apunyalament amb un tornavís d’una jutgessa

El món judicial de Sabadell ha expressat la seva repulsa davant l’apunyalament d’una jutgessa amb un tornavís a Santa María la Real de Nieva (Segovia, Castella i Lleó). Jutges, Fiscalia, advocats i administratius judicial s’han concentrat aquest dimecres davant l’edifici de l’Eix Macià en un homenatge a la víctima de l’agressió, de nacionalitat espanyola i de 37 anys, que es troba a l’UCI.

En la concentració hi han estat presents des de la jutgessa degana, com el Col·legi d’Advocacia de Sabadell, fins al Ministeri Públic, entre altres. Davant dels jutjats, han expressat la seva preocupació per la inseguretat dels col·lectius judicials. “Ens pot passar a qualsevol de nosaltres“, assenyala la jutgessa degana de Sabadell, Rosa Maria San Gabriel, en declaracions a aquest diari. S’ha homenatjat la jutgessa ferida amb un sentit aplaudiment.

Col·lectius de la judicatura han expressat el rebuig a l’agressió / LLUÍS FRANCO

San Gabriel, que és la màxima representant dels jutges al Partit Judicial de Sabadell, considera que el poder judicial està “abandonat” per part de les administracions de l’Estat i de les autonomies. “Falten mitjans per garantir que es treballa amb unes bones condicions de seguretat“, apunta la jutgessa degana, que remarca que hi ha defectes de vigilància en l’edifici judicial. “L’aparcament no està prou ben controlat i la sala de guàrdies és molt petita… el jutge ha d’estar a un metre del detingut”, afegeix.

Els agents implicats expliquen que massa sovint pateixen agressions verbals, i que en alguna ocasió s’acaba a les mans. Un dels episodis més recents a Sabadell es va produir a una jutgessa de guàrdia, que en aquell moment estava embarassada. Un home va intentar agredir-la, un incident que no va anar més enllà per la presència dels Mossos d’Esquadra, que van assistir-la.

Publicitat
Comentaris
To Top