Oci i cultura

Jep Barceló oferirà una lectura dramatitzada de textos de Francesc Layret

Francesc Macià / ARXIU

L’actor sabadellenc Jep Barceló posarà veu a uns fragments de discursos i articles de Francesc Layret i Foix, en el marc de les activitats programades pel Museu d’Història de Sabadell al voltant del centenari de l’assassinat de Layret, diputat a Corts per Sabadell l’any 1919. L’acte tindrà lloc el dimecres 9 de desembre, a les 18.30 h, a la Casa Duran.

Amb el títol Francesc Layret i la força dels ideals, Jep Barceló farà una lectura dramatitzada, en primera persona, d’un recull de fragments de discursos i articles del mateix Layret. La tria dels textos està feta i pensada per l’historiador sabadellenc Jordi Serrano. L’aforament a l’activitat és limitat. Cal fer inscripció prèvia (93 727 8555 o a l’adreça electrònica [email protected]). L’acte també serà retransmès pel canal d’Instagram @sbdcultura.

Mostra commemorativa

El Museu d’Història de Sabadell està preparant l’exposició commemorativa Francesc Layret, diputat per Sabadell. El fil roig del catalanisme, en la qual es farà un repàs a la vida d’aquest advocat que va dedicar la seva vida a la defensa dels treballadors i a la construcció d’una força política catalanista que representés a la classe obrera.

També s’hi explicarà la seva tasca parlamentària com a diputat per Sabadell i molt especialment les seves darreres 36 hores, vint de les quals se les va passar a Sabadell poc abans de ser assassinat a mans de pistolers de la patronal, el 30 de novembre de 2020, a Barcelona.

Jep Barceló (Sabadell, 1958) es dedica professionalment a la interpretació des del 2001 tot i començar als 15 anys en el món del teatre, primer amb la Joventut de la Faràndula i després, des de la seva fundació l’any 1988, amb la companyia del Teatre del Sol. Ha interpretat papers destacats a les sales més importants del país i ha participat, també, en lectures de poesia, teatre i contes.

Paral·lelament, ha actuat a la televisió, intervenint en nombroses sèries dramàtiques.

Comentaris
To Top