Ciutat

ERC porta als tribunals el fraccionament dels 2,5 milions d’euros d’Smatsa

/ D.S.

El grup municipal d’Esquerra Republicana (ERC) ha portat al tribunal contenciós-administratiu el decret que permet fraccionar el pagament de 2,5 milions d’euros que Smatsa deu a l’Ajuntament de Sabadell. Aquest pas endavant, com el grup republicà va avançar al juny, té lloc després que l’Ajuntament hagi desestimat el recurs de reposició d’ERC.

L’Ajuntament va aprovar el mes de juny el fraccionament del pagament del deute que l’empresa de recollida de residus i neteja viària deu a les arques municipals a través d’un decret de data 28 de maig. Aquest import correspon a les liquidacions dels exercicis 2015 i 2016.

El portaveu dels republicans, Gabriel Fernández ha assegurat que el fraccionament es va aprovar “sense informar a l’oposició” ni “convocar la comissió específica” que fa el seguiment del contracte. “El decret beneficia una empresa privada per davant dels ciutadans: fa que no podem invertir 2,5 milions en plena crisi per la Covid-19”, ha etzibat.

El regidor i advocat Raül Garcia Barroso ha esclarit que el punt de partida és un canvi de criteri “injustificat”. El tresorer municipal va desestimar la petició perquè “no hi havia els avals suficients” per atorgar el fraccionament. Davant la segona petició de l’empresa, s’aprova aquest decret “amb menys garanties”, afirma Barroso. La portaveu adjunta d’ERC, Èlia Soriano-Costa, ha criticat el govern i l’ha acusat de fer “un retorn a les pràctiques bustistes“. Els regidors republicans han apuntat també que l’adjudicació del contracte a SMATSA l’any 2012 està sent investigada dins d’una de les parts cabdals del cas Mercuri.

Per contrapartida, el tinent d’alcaldessa Pol Gibert ha defensat que “qualsevol contribuent té dret a demanar a l’Ajuntament un fraccionament si compleix uns requisits” i afirma que en aquest cas s’ha actuat com amb qualsevol altre. “Tècnica i jurídicament s’ha fet sent garantistes”, defensa, i ha afegit que l’empresa està complint puntualment amb els pagaments.

Gibert ha negat també que l’oposició no tingués la informació i considera que “l’objectiu d’ERC era clar i anunciat des de fa mesos”. El portaveu del govern local ha carregat contra el grup republicà i els ha titllat d'”irresponsables” i “desconeixedors” de la situació: “Viuen anclats al passat, sense projectes nous”, etzibava.

Comentaris
To Top