Ciutat

ERC recorrerà davant la Justícia el fraccionament del deute d’Smatsa

El grup municipal d’Esquerra Republicana de Catalunya a l’Ajuntament de Sabadell ha anunciat que recorrerà al tribunal contenciós-administratiu l’acord de fraccionament del deute d’Smatsa que denuncien que el Govern ha aprovat en ple estat d’alarma, sense informar la comissió especial sobre el contracte. En aquest sentit, destaquen que l’anterior tresorer va descartar al gener, per manca de garanties, fraccionar el pagament dels 2,5 milions d’euros que l’empresa concessionària deu al consistori arran de les liquidacions dels anys 2015 i el 2016.

En un comunicat, els republicans assenyalen que el tresorer actual valida ara justament el contrari. “La seva condició de testimoni de la peça 28 del cas Mercuri, que investiga el contracte d’Smatsa, l’obligaria a abstenir-s’hi i, en cas contrari, seria causa de recusació, per això també demanaran a la justícia la nul·litat del fraccionament”, afegeixen en el text.

Per aquest motiu, han sol·licitat accedir a l’expedient íntegre amb què el Govern va donar el seu vistiplau al fraccionament el passat 28 de maig, una operació “d’amagat dels grups de l’oposició” en plena crisi per la Covid-19 i d’esquena a la comissió informativa especial que fa seguiment del contracte, l’adjudicació del qual està inclosa al cas Mercuri i pendent de judici.

ERC se suma, així, a la petició de reunir la comissió arran dels fets detectats que també ha sol·licitat la Crida per Sabadell. Reclama per escrit, a més, que se’n convoqui una reunió amb un únic punt a l’ordre del dia: “explicació per part del govern i el personal necessari” del decret que fracciona el deute.

“És sospitós i és preocupant, tornen, de mica en mica, les pràctiques i les formes del bustisme, hi ha una involució claríssima”, apunta el regidor d’ERC i advocat de la Plataforma Sabadell Lliure de Corrupció Raúl García Barroso. “Posem de manifest la gravetat del fet que el govern hagi aprofitat l’estat d’alarma per forçar amb opacitat una operació descartada al gener per manca de garanties, i que l’hagi tirat endavant sense informar-ne l’oposició ni convocar la comissió especial”, afegeix.

La informació de Sabadell, al Telegram del Diari de Sabadell

Comentaris
To Top