Ciutat

La Crida per Sabadell denuncia un canvi de condicions en el pagament del deute d’Smatsa a l’Ajuntament

Operaris d'Smatsa / LLUÍS FRANCO

La Crida per Sabadell denuncia que l’Ajuntament ha aprovat el fraccionament del pagament del deute de més de 2,5 milions d’euros d’SMATSA a través d’un Decret de data 28 de maig, encara mentre els terminis administratius es troben suspesos. Aquest import correspon a les liquidacions dels exercicis 2015 i 2016. “Sorprèn que ara s’accepti aquest fraccionament quan el mes de gener es va considerar que no hi havia garanties econòmiques suficients per part d’SMATSA”, assegura la formació en un comunicat.

Per tot això la Crida sol·licitarà avui que es posi a disposició de tots els grups de l’oposició tota la informació al respecte, la consulta directa de l’expedient i tots els aspectes relacionats, així com que es convoqui de nou la comissió informativa especial per al seguiment del contracte de neteja viària i recollida d’escombraries per mirar de resoldre els nombrosos dubtes jurídics i de procediment generats.

L’Ajuntament de Sabadell va aprovar en en la Junta de Govern Local del 19 de febrer de 2018 reclamar a SMATSA, concessionària del servei de neteja viària i recollida de residus de Sabadell, 3,4M€ en les liquidacions dels exercicis 2014, 2015 i 2016 per serveis que l’empresa havia cobrat, però que mai s’haurien realitzat per part de la concessionària. Aquest deute es va cobrar només parcialment, per l’exercici 2014, per la via de la compensació. SMATSA va demanar a inicis de 2019 fraccionar el pagament corresponent a les liquidacions dels exercicis de 2015 i 2016 de 2,5 milions d’euros que encara manté amb la ciutat, per poder-lo abonar en diversos anys.

“Ens sorprèn que ens hàgim assabentat d’aquesta decisió revisant exhaustivament els Decrets aprovats i que el govern municipal no doni compte ràpidament de totes les decisions que es prenen en un tema tan sensible com el del Servei de neteja”, explica la Crida en un comunicat. El partit de l’oposició ho considera “una mostra de molt poca transparència en un tema que la requereix tota, tenint en compte que està encara pendent de judici la peça 28 del cas Mercuri -que investiga l’adjudicació de la concessió del Servei de neteja a SMATSA i a membres del govern del PSC i funcionaris que l’any 2011 van participar en l’adjudicació del contracte”. Alhora, ho consideren una “desconsideració evident” a la Comissió informativa especial per al seguiment d’aquest contracte presidida per la regidora Lourdes Ciuró.

La portaveu del grup municipal, Nani Valero, creu que “és injustificable que s’aprovi el fraccionament d’un deute de més de 2,5 milions d’euros durant l’estat d’alarma i sense saber si hi ha garanties, o quines, sense que el govern hagi dit res a la resta d’electes ni convocat la Comissió Informativa especial. I més sent aquest un tema d’especial transcendència per la importància del contracte i els antecedents que acompanyen la gestió del contracte. Si no volien generar ombres calia ser totalment transparent”.

Comentaris
To Top