Publicitat
DSTaula

Clients d’ara i de tota la vida

mercadillo mercat ambulant mercat central Sabadell
/ LLUÍS FRANCO

- Paloma Arenós -

La clientela és la raó de ser d’un mercat. Sense algú que compri, quin sentit tindria la venda dels productes? Cap ni un. Els compradors d’ara –famílies, parelles joves, solters, restauradors, gent d’aquí i d’allà...– i els de tota la vida –les persones grans, clients habituals durant dècades– són un símptoma evident de la vitalitat i la bona salut del Mercat Central de Sabadell, que aquest any compleix 90 anys de vida. Aquest DS A Taula és un volgut homenatge de 20 pàgines a tots els paradistes, la clientela i als que estan al darrere dirigint l’orquestra perquè sempre estigui afinada.  Aquest “petit poble dins d’una ciutat”, com ho ha definit un venedor, és una àgora gastronòmica del saber i el sabor. Al simbòlic edifici construït el 1930 per l’arquitecte Josep Renom trobem història local, l’evolució del consum, aromes, sabors, productes d’altíssima qualitat i uns paradistes, assessors experts, que saben escoltar i conversar, quan cal. Quin és el secret d’aquesta llarga vida? La suma de la tradició amb la innovació. 
Per 90 anys més!

Moisès Arranz, 79 anys, i Maria Sánchez, 76 anys

“Fa 60 anys que vinc cada dia a Queviures Brossa”

El cap de Queviures Brossa, Joan Brossa, li ha dit més d’un cop a la Maria Sánchez, 76 anys, que un dia li haurà de fer un homenatge com a clienta històrica. Ja ha arribat. Acompanyada del seu marit, Moisès Arranz, 79 anys, la Maria reconeix: “Fa 60 anys que vinc cada dia al Mercat, especialment a Queviures Brossa. He conegut l’avi i el pare. El tracte és excel·lent i el producte, boníssim”. Per Nadal també hi comprarà.

Josep Fàbregas, 81 anys

L’apassionat dels dàtils i dels fruits secs, vitalitat pura

Trobem Josep Fàbregas, de 81 anys, al davant de Fruits Secs Àngels, una de les històriques amb 90 anys de vida. Tocat d’una elegant boina, es declara client “de tota la vida” de plaça i un fan incondicional d’aquesta parada per “la qualitat dels seus fruits secs i pels dàtils d’Israel, que són boníssims”. És pura vitalitat. Cada setmana, es reparteix la compra per la llotja amb la seva esposa Francina. “Soc el seu auxiliar”, diu rient.

Alba Mestres, 34 anys

“Com que hi vaig treballar, valoro la qualitat del mercat”

Alba Mestres i la seva filleta, asseguda al cotxet, fan cua als Fogons del Mercat, parada de menjar preparat que porta el matrimoni format per Williams Rodríguez i July Torres, des de fa cinc anys. “M’agrada molt tota la varietat de menjar que hi ha. Vinc un cop per setmana i és un mercat molt especial, cuiden molt el client”, diu. “Com que vaig treballar al Manyosa, quan estudiava, valoro molt tota la feina que s’hi fa”.   

Joan Buisan

“Fa més de 25 anys que hi vinc. T’assessoren molt bé”

Ahir al matí, poc abans de les 11 h, Joan Buisan ja havia fet la seva compra a Llegums Roca: llenties, cigrons i mongetes cuites i un plat preparat per a un àpat en família. “Som de menjars senzills: bullit i planxa, però els dissabtes no poden faltar els macarrons del Roca; són els preferits de la meva filla”, assegura. Compra al Mercat Central des de jove, quan estava solter. “Fa més de 25 anys que hi vinc. T’assessoren molt bé”.

Vanessa Sanz

“Vinc des de Can Llong passejant”

La Vanessa Sanz és veïna de Can Llong i ahir al matí, tot i la pluja, reconeixia que s’havia desplaçat a la llotja tot fent una passejada. “He comprat poc: un pastís de tonyina, perquè la tornada sí que és més pesada”. Del Mercat Central destaca “la qualitat i varietat del producte i el bon assessorament dels venedors”, especialment dels peixaters, que sempre li donen alguna idea per fer una recepta. Vindrà amb més temps per comprar “els extres de Nadal, que són més gurmets”.

Mª Carmen Gayetano

Carn, menuts i fruits secs des de fa més de 50 anys

La veïna de l’Eixample M. Carmen Gayetano reconeix que un cop a la setmana passeja fins al Mercat Central per comprar “la carn a Los Zamoranos i els callos a Menuts Glòria, perquè a casa tenim molta tradició”. Destaca la qualitat del producte i el bon servei en general. Una de les seves parades referents: els fruits secs de Roser Clapés. Ho diu amb coneixement: “Des que vaig venir a Sabadell el 65 que hi compro”. 

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top