Publicitat
Ciutat

Els centres comercials podran obrir a partir de dilluns amb un aforament màxim del 30%

Els recintes hauran de garantir una bona ventilació dels espais tancats

El Procicat ha aprovat aquest dissabte que els centres comercials puguin obrir a partir de dilluns amb un aforament màxim del 30%. És una de les novetats de les modificacions de les restriccions que s’han aprovat en una reunió que s’ha celebrat aquest dissabte a primera hora del matí i que entraran en vigor a partir de dilluns que ve. A més de limitar l’aforament al 30%, el Procicat també inclou que aquests recintes comercials hauran de garantir una bona ventilació dels espais tancats, mitjançant ventilació natural o altres sistemes de ventilació. La limitació d’aforament s’aplica tant als establiments i locals comercials com a les zones comunes i de pas dels centres i recintes comercials.

A més, els centres comercials hauran d’establir sistemes de control d’aforament i fluxos, tant als establiments i locals com també als accessos, inclosos els aparcaments. També es restringeix l’accés i l’ús de les zones recreatives, com ara zones infantil o àrees de descans.

La decisió de permetre l’obertura de centres comercials a partir de dilluns s’ha pres en una reunió del Procicat, organisme dirigit pels departaments de Salut i Interior, que s’ha celebrat a primera hora d’aquest dissabte, després que divendres es cancel·lés la que hi havia prevista. Segons ha informat el Govern a través d’un comunicat, la proposta de reobertura condicionada a la ventilació ha estat impulsada per Protecció Civil de la Generalitat i consensuada amb les autoritats sanitàries.

L’obertura dels centres comercials es produirà dilluns, doncs, després que durant el pont de la setmana passada es veiessin aglomeracions i cues en els principals carrers comercials. De fet, des de l’executiu argumenten que aquesta mesura, juntament amb el pas a confinament comarcal, té com a objectiu esponjar la concentració de persones en espais urbans i facilitar l’accés a determinats serveis no presents en municipis petits durant el cap de setmana.

A la reunió també s’ha acordat demanar a tots els organismes de la Generalitat que recordin als seus sectors de referència la necessitat de reforçar la ventilació com a factor de prevenció.

Publicitat
Comentaris
To Top