Publicitat
DSTaula

El mercat on trobes tot el menú de nadal

Divendres, la clientela ja va començar a preparar la llista de la compra de Nadal, buscant els productes més selectes i llaminers per a unes dates especials
Divendres, la clientela ja va començar a preparar la llista de la compra de Nadal, buscant els productes més selectes i llaminers per a unes dates especials / LL. F.

S’acosten les festes més gastronòmiques de tot l’any i, malgrat les restriccions horàries, de mobilitat i de reunió imposades pels governs per frenar la Covid-19, tenim clar que el millor menú nadalenc es pot elaborar sense sortir del Mercat Central (vaja, sí, per elaborar-lo, presentar-lo en família i cruspir-lo amb delit). Teniu tota aquesta setmana i part de la que ve per, un cop tingueu clar els comensals, agafar el cistell o el carretó, llista en mà, i a gaudir d’aquesta llotja plena de colors, sabors i aromes que enamoren.

En el nostre recorregut, Maite Manyosa, al capdavant de Manyosa 1930, explica que per a aquestes dates especials “agrada molt un pop a la gallega que ja tenim cuit. Aconsello presentar-lo amb una patata bullida amb pell, amb pebre vermell dolç i un toc de sal gruixuda. Es pot presentar com una banderilla i queda original”. També proposen un aperitiu amb olives –en són un dels reis de la plaça–, llagostins cuits, salmó fumat i una esqueixada gustosa.

A totes les cansaladeries i xarcuteries de la llotja tenen una àmplia oferta d’embotits elaborats especialment per a aquesta festivitat, així com un bon assortit d’ibèrics, fumats, formatges gurmets i elaboracions que fan venir salivera.

Als Fogons del Mercat, per exemple, preparen diferents timbals de salmó i alvocat, d’escalivada amb formatge corró de cabra, de patates al vapor amb ceps –de plena temporada– i ceba caramel·litzada. Els vegans i vegetarians que no vulguin embolicar-se entre les olles, tenen una gamma de recursos. Williams Rodríguez i la seva dona July Torrez  proposen una pinya baby farcida de poma i gambes o albergínies baby farcides de bolets, per exemple.

Les croquetes tenen molta sortida, com les clàssiques de pollastre, bacallà o carn d’olla i les més innovadores de formatge, ceps o verdura de les diferents parades de plaça. Llegums Roca, fins i tot, elaboren les Roquetes, la seva darrera novetat amb xocolata. Qui prefereixi innovar, també pot fer uns entrants amb el sushi gastronòmic de Goril·la Sushi, elaborat amb productes del mateix mercat. O uns dàtils Medjoul, “el caviar dels dàtils”, segons Montse Clapés, o un assortit de fruits secs, com a pica-pica energètic i vegà.

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top