Publicitat
DSTaula

Peix i marisc, el mar en boca

Les ostres, les garoines, els llagostins i els grans peixos com la tonyina o el salmó atreuen mirades pel seu color i el bon gust
Les ostres, les garoines, els llagostins i els grans peixos com la tonyina o el salmó atreuen mirades pel seu color i el bon gust / LLUÍS FRANCO

El peix i marisc fresc són sinònim d’àpats de luxe al Nadal. A la peixateria Feliu Vives van a buscar-lo a les llotges de Blanes i Arenys de Mar, a banda d’anar cada dia a Mercabarna, d’on obtenen el peix de Galícia, Astúries, Cantàbria, Tarragona i Castelló. Genís Vives, el seu responsable i segona generació des que el pare va fundar la parada fa mig segle, es defineix com un “enamorat de l’ofici. Hi treballo des que era ben jove”, i reconeix que li encanta el gènere que toca i aconsellar la clientela, tant si és particular com restauradors, que en té força. Tant ell com alguna altra peixateria tenen un viver de llagostes i llamàntols, que els permet oferir marisc en condicions fresques excepcionals. Alguns dels clients que ahir feien cua, ordenament, explicaven que “abans que es dispari el preu del cap de setmana anterior o els dies previs de Nadal, preferim comprar un bon marisc fresc i congelar-lo”. L’Anna Maria, de 58 anys, reconeixia que “com que hi ha tanta incertesa i els diners estan més fluixets que altres Nadals, comprem bon producte, però poca quantitat i el congelem. A pocs dies, ens donarem un caprici com unes ostres fresques o unes garoines”.

Vives celebra els 90 anys del Mercat Central reconeixent que és “un dels millors mercats que conec, si no és el millor, per la quantitat de parades, la varietat de producte, el bon assessorament que fan els venedors i com cuidem el gènere i, sobretot, la clientela”. Preveu que el que més demanda tindrà aquest Nadal són les ostres, les navalles, les llagostes –“ara estan a molt bon preu”– i marisc com gambes, escamarlans i llagostins, uns clàssics que cada any es disparen de preu.

Una de les senyes d’identitat principals del mercat és la de la proximitat. Els paradistes i la direcció han aconseguit mantenir la fidelitat de la seva clientela i guanyar-ne de nova. Amb la pandèmia, la quantitat d’usuaris ha pujat, però la bona qualitat dels productes s’ha mantingut. Ricardo Igual, president de la llotja, mostra una gran satisfacció pel 90è aniversari, i remarca que en els darrers cinc anys “és més modern, més ampli i més agradable”, afirma.

Publicitat
Comentaris
To Top