Ciutat

1.100 infants reben joguines de Creu Roja Sabadell

L’entitat ja no entrega packs de joguines, ara s’ha apostat pel format botiga

L’entrega de joguines de La Creu Roja, en una fotografia d’arxiu / cedida

La Creu Roja de Sabadell ha iniciat una campanya per repartir joguines entre els infants en situació de vulnerabilitat a la ciutat. Segons dades de l’Ajuntament, s’hi han inscrit 1.100 famílies –900 procedents dels serveis socials municipals– xifres lleugerament superiors a les de l’any passat, quan es van atendre 1.012 beneficiaris. Les famílies poden dirigir-se a la botiga Fira Sabadell, on els voluntaris estan duent a terme l’entrega de joguines fins a principis de gener.

Es manté el model que va implantar l’entitat durant l’any passat. Ja no s’entregaran packs de joguines, ara s’ha apostat pel format botiga. Una forma que les famílies “puguin escollir” les joguines dels seus infants, ha expressat la presidenta de Creu Roja Sabadell, Montse Font. El regidor d’Acció Social, Eloi Cortés, sosté que aquest model “dignifica i normalitza” l’entrega de joguines.

Cortés ha remarcat que la campanya és “especialment rellevant” aquest 2020: “La crisi social derivada de la Covid no podia deixar els infants sense Nadal”. En aquest sentit, recorda que, aquest any, Fira Sabadell ha estat “monopolitzada” pels dispositius extraordinaris com el Rebost Solidari, que ha atés 650 famílies.

Mesures extraordinàries

Aquest cop, però, no seran els usuaris qui manipulin els productes, sinó els més de 70 voluntaris que s’han adherit a l’entrega de joguines per a la campanya 2020-2021. Els jocs han de ser per estrenar, però els voluntaris els desinfecten abans de posar-los a disposició dels usuaris. També s’ha habilitat una entrada i una sortida específica pels beneficiaris.

La campanya La joguina educativa només reparteix joguines noves, no bèl·liques ni sexistes i estan organitzades per edats. En l’edició anterior, van ser 37 les empreses i entitats col·laboradores que van entregar joguines a la causa. I 83 persones es van adreçar a la seu de Creu Roja Sabadell a entregar-ne a títol individual. Enguany també s’estan repartint les joguines sobrants de la campanya anterior. Míriam Muñoz, referent de Creu Roja Juventuts, detalla que la majoria de joguines de la botiga són jocs de taula i “molt cooperatives” per jugar en família.

La presidenta de l’entitat ha recordat que Creu Roja Sabadell arribarà a més de 2.000 infants, incloent els repartiments a Barberà del Vallès i Sant Quirze del Vallès, amb l’entrega tradicional de lots, i Badia del Vallès, on s’ha incorporat el nou format.

Comentaris
To Top