Publicitat
Ciutat

Absolen la fotoperiodista Mireia Comas per presumpta agressió a una agent dels Mossos

Mireia Comas, a la sortida dels Jutjats de Terrassa / V. ROVIRA

La fotoperiodista Mireia Comas, col·laboradora del Diari de Sabadell, ha estat absolta d'un delicte d'atemptat a l'autoritat. Estava acusada d'haver agredit una agent dels Mossos d'Esquadra durant un desnonament a Terrassa l'octubre passat, en un moment en què la fotògrafa havia intentat sortir de l'edifici i hauria tingut la topada amb la policia. La Fiscalia demanava un any de presó per a Comas.

La sentència sosté que no queda provat que Comas agredís l'agent policial quan intentava sortir, com relatava. Tot i la satisfacció per la recepció de la resolució del Jutjat número 3 de Terrassa favorable a Comas, la defensa recorda que la sentència no és ferma, motiu pel qual encara s'espera que es pugui recórrer.

Sobre els fets, la Divisió d'Afers Interns (DAI) ja va obrir una investigació per aclarir si en la detenció es va vulnerar el dret a la informació, tal com va denunciar el Col·legi de Periodistes i múltiples professionals del sector.

En declaracions al D.S., Comas va sostenir que "tot el relat dels Mossos és mentida". En el mateix sentit, l'advocat de la fotoperiodista, Marc Pérez, va carregar contra el judici, el qual va qualificar de "poc fiable" i "poc rigorós".

Pancarta en suport a Mireia Comas, a l'exterior del Jutjat de Terrassa / V. ROVIRA

Treballava en un reportatge

Els fets van passar el 13 d'octubre al carrer Àngel Guimerà, al barri de Can Palet de Terrassa, on els Mossos d'Esquadra practicaven un desnonament. Comas estava treballant en un reportatge fotogràfic sobre grups migrants i, en rebre l'avís, s'hi va desplaçar i va accedir a l'immoble, ocupat la nit abans, on la van deixar estar-s'hi per acompanyar la dona que hi havia a l'interior.

No obstant, Comas apunta que l'ambient era cada cop més tens i va intentar sortir del domicili, moment en què va topar amb l'agent dels Mossos que, segons ella, la va reduir i posteriorment detenir. En aquest moment, l'agent assegura que Comas la va agredir, però la defensa argumentava que ni per pes ni alçada és capaç de poder-se enfrontar a una agent preparada físicament, com era el cas.

La defensa ha rebut la sentència amb satisfacció. "S'hi especifica les contradiccions dels agents, per la versió que va donar la Mireia corroborada per un testimoni, i per la versió del forense, que apunta que les lesions eren compatibles amb la detenció i no amb els hipotètics cops que li va fer la Mireia", assenyala l'advocat de Comas, Marc Pérez.

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top