Diners

El Banc Sabadell nomena César González-Bueno com a nou conseller delegat

Jaume Guardiola, Josep Oliu i César González-Bueno després del nomenament / CEDIDA

El Banc Sabadell ha confirmat aquest dijous a la tarda el nomenament de César González-Bueno com a nou conseller delegat en substitució de Jaume Guardiola, que es jubila tot i que seguirà vinculat a l’entitat com a president de Banc Sabadell Mèxic. Segons ha informat l’entitat en un fet rellevant a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV), Guardiola continuarà al càrrec fins que s’obtinguin les corresponents autoritzacions reguladores. Aquest nomenament es produeix unes setmanes després del trencament amb el BBVA sobre una eventual fusió.

César González-Bueno, amb més de 23 anys d’experiència en posicions directives de  banca, va fundar ING Direct Espanya i va ser conseller delegat d’ING a Espanya i  Portugal, així com membre de Comitè de Direcció Global d’ING durant el període en què  va dirigir el banc a Europa per al grup. També va dirigir la creació i venda d’EVO i el  reflotament de Novagalicia Banc abans de la seva venda a NCG Banco.

Així mateix,  González-Bueno està vinculat a Banc Sabadell des de març de 2020 en la seva condició  de conseller de TSB, cosa que li atorga una visió global i coneixement de l’entitat. Així, després d’accedir a la seva jubilació, Jaume  Guardiola seguirà vinculat al banc com a president de Banc Sabadell Mèxic. 

Després del trencament amb el BBVA, el Banc Sabadell pretén que González-Bueno lideri la posada en marxa d’un nou pla estratègic, els eixos i  objectius principals del qual es faran públics durant el primer trimestre del 2021. Segons l’entitat aquest nomenament culmina el procés de relleu ordenat, iniciat fa mesos i d’acord amb el pla de successió aprovat per Banc Sabadell.

 Al Banc Sabadell, el nou consell delegat tindrà reptes durant els propers any com la millora de l’eficiència, l’acceleració de la  transformació i la digitalització de l’entitat, així com l’increment de la rendibilitat.  

Un perfil idoni

El president de Banc Sabadell, Josep Oliu, ha destacat “la dilatada experiència de César, així com la seva reeixida trajectòria liderant processos estratègics d’innovació,  digitalització i reestructuració, el converteixen en el perfil idoni “. En aquest sentit, Oliu ha recordat que el banc afronta en  aquesta nova etapa l’acceleració de la seva estratègia digital i l’enfortiment de la seva  franquícia domèstica en els mercats que lidera. “Estic convençut que contribuirà, de  manera decisiva, a impulsar l’oferta digital de grup”, ha afegit  

Sobre Guardiola, el president de l’entitat sabadellenca recordat que  “d’ençà de la seva incorporació l’any 2007, ha desenvolupat un paper fonamental com a artífex del creixement i  consolidació del banc, fins convertir-lo en una de les millors franquícies d’Espanya.  Sense la seva tasca, dedicació i visió, seria impossible d’abordar aquesta nova etapa”.  

Per la seva banda, González-Bueno, ha indicat que “el Banc Sabadell està ja immers  en el procés d’adaptació del seu model de negoci i serà altament competitiu en un entorn  que es transforma a gran velocitat. Espero poder treballar ben aviat amb el seu equip,  liderar aquest procés i, junts, desenvolupar el clar potencial de valor per als nostres  accionistes”.  

Finalment, Guardiola ha assenyalat que “impulsar el creixement del banc i  col·laborar amb un equip compromès durant aquests tretze anys ha estat una enorme satisfacció, però el projecte ha de seguir avançant. César, a qui conec de fa anys, és un professional d’èxit i així ho ha demostrat. Compta amb tota la meva col·laboració ara i en  el futur”. 

Comentaris
To Top