Vallès

Salut construirà el nou hospital al Vallès que dependrà del Taulí

Pla dels terrenys on s'hauria de construir l'Hospital Ernest Lluch, al terme municipal de Montcada / ACN

El Departament de Salut ha anunciat aquest divendres que construirà un nou “hospital de proximitat” al Vallès Occidental que serà gestionat pel Taulí. Donarà servei a 176.383 habitants de cinc municipis: Cerdanyola, Montcada, Ripollet, Badia i Barberà. Es tracta d’una llarga reivindicació vallesana per apropar l’assistència hospitalària als veïns de la comarca en el que es reclama com a hospital Ernest Lluch per descongestionar l’Hospital de Sabadell, que seguirà sent el de referència per aquestes localitats.

La previsió és que les obres durin cinc anys, de manera que entraria en funcionament, com a mínim, entrat el 2025, tal com indica el departament en un comunicat. El cost estimat del projecte és de 50 milions d’euros i els tràmits perquè sigui una realitat començaran el mes de gener. Oficialment, encara no té nom més enllà d’Hospital de proximitat del Vallès Occidental Est Sud.

Es preveu que l’hospital estigui ubicat en uns terrenys entre Montcada i Reixac i Ripollet, allà mateix on fa deu anys que es preveia que ja hi seria des que el 2006 el va anunciar l’aleshores consellera de Salut Marina Geli. En el document, la conselleria explica que l’àmbit sanitari Metropolità Nord és el que té més densitat de població de tot Catalunya, i que “requereix amb més urgència un nou centre sanitari”.

La consellera de Salut, Alba Vergés, el director del Servei Català de la Salut, Adrià Comella, i la gerent de la Regió Metropolitana Nord, Anna Aran, han donat la notícia avui mateix en una reunió amb els alcaldes dels municipis als quals donarà cobertura el nou centre.

Vergés i Comella, amb els alcaldes, aquest divendres / CEDIDA

El centre projectat és el d’un hospital innovador amb treball multidisciplinari i amb una atenció integral que, a més, “acostarà a la ciutadania els dispositius adequats de seguiment domiciliari”, tal com destaca Salut. La nova infraestructura tindrà equipaments d’alta resolució en atenció ambulatòria especialitzada i de proves diagnòstiques de proximitat, així com cirurgia ambulatòria.

Atendrà complexitat baixa i moderada

L’hospital està dissenyat per atendre les patologies més prevalents i de complexitat baixa i moderada. El centre disposarà de consultes externes, de capacitat per fer proves diagnòstiques i de quiròfans.

Cinc municipis del Vallès s’uneixen per reclamar l’Hospital Ernest Lluch

Comentaris
To Top