Oci i cultura

‘Els Pastorets’ tornen amb força al Teatre Sant Vicenç

Els actors i actrius han actuat amb mascareta, tot i que no és obligatòria en les actuacions culturals

El Lluquet i el Rovelló han tornat a ser els protagonistes més aclamats/ VICTÒRIA ROVIRA

‘Els Pastorets’ han tornat un any després al Teatre Sant Vicenç a la Creu Alta, tot i les enormes dificultats per la pandèmia i amb aforament limitat al 50%. Aquest diumenge l’obra tradicional del Nadal de Josep Maria Folch i Torres ha estat interpretada per 20 actors i actrius, mentre que altres anys n’hi havia hagut 32 amb text i més de 60 amb papers secundaris. Això sí, tots els intèrprets han portat mascareta, tot i que no es tracta d’una normativa obligatòria del Procicat. El Rovelló, el Lluquet i Satanàs han estat un altre cop els personatges principals i els qui més han aclamat els assistents.

Moment de l’actuació d”Els Pastorets’/ VICTÒRIA ROVIRA

El Teatre ha hagut d’eliminar personatges i alguns papers han estat interpretats per un mateix actor o actriu. Per exemple, la Verge Maria ha estat també el pecat de la Peresa i també han suprimit les entrades i sortides dels intèrprets que es feien en algunes escenes per platea. Tanmateix, el fil de l’obra s’ha seguit perfectament i el públic ha aplaudit a cada canvi d’escena. El guió s’ha modernitzat i diversos cops els actors feien al·lusió al moment actual de la pandèmia. A tall d’exemple, el Rovelló ha dit: “No us feu abraçades, està prohibit”; “Poseu-vos gel hidroalcohòlic abans de tocar-vos” i “No puc obrir la boca, porto la mascareta”.

En acabar l’obra, els intèrprets no han fet la salutació habitual agafant-se de l’espatlla pel protocol sanitari. Tanmateix, s’han acomiadat del públic mantenint la distància de seguretat entre ells.

El Lluquet és esbroncat/ VICTÒRIA ROVIRA

El director de l’obra, Jaume Pont, ha valorat molt positivament la primer funció d”Els Pastorets‘ de la temporada. “Amb tot l’esforç que ens ha suposat complir tots els protocols sanitaris, estem més que satisfets de com ha anat. Malgrat les dificultats, ha sigut una gran actuació” ha explicat. Això sí, Pont ha admès que tenien la incertesa fins “ahir mateix” de saber si es podria dur a terme l’obra amb normalitat.

Així mateix, el director ha afirmat que han hagut de fer alguns canvis obligats en el guió, com ara canviar la mascareta d’un dels personatges amb el Lluquet, en comptes de canviar la barba com es feia tradicionalment. “Recomanem a la gent que reservi les entrades com més aviat millor, ja que amb el 50% d’aforament s’acaben de pressa” ha dit Pont.  De fet, les previsions del Teatre de Sant Vicenç és que els dies de funció sempre s’omplin les localitats disponibles. “La cultura és segura” ha finalitzat.

D’altra banda, l’actor que fa de Rovelló, Marc Pont, també s’ha mostrat content amb l’actuació. “Crec que per ser la primera obra, ho hem fet molt bé” ha indicat. Així i tot, Pont ha acceptat que els actors han estat molt pendents de la mascareta, ja que no estan acostumats a haver d’actuar amb ella. I el fet de portar-la, els ha obligat a reiventar i gesticular molt més amb les mans i les celles. “Hem intentat ser molt expressius i jo com a Rovelló he fet un esforç encara més gran” ha dit Pont. Per acabar, el Marc ha explicat que s’ha sortit del guió en algun moment per fer al·lusions a temes de l’actualitat, com ara La Marató de TV3.

‘Els Pastorets‘ continuaran al Teatre de Sant Vicenç amb funcions el 26 i 27 de desembre i l’1, 2, 3, 6, 9, 10 i 17 de gener de 2021.

Fins a 10 protagonistes dalt de l’escenari/ VICTÒRIA ROVIRA

Les furies de l’infern espanten el Rovelló/ VICTÒRIA ROVIRA

Satanàs dirigint-se a les furies/ VICTÒRIA ROVIRA

Comentaris
To Top