Ciutat

Alerta a Sabadell pel robatori a repartidors de paquets de Nadal

Furgonetes d'Amazon per repartir productes / ACN

Els repartidors estacionen el cotxe, els lladres observen. Mentre el treballador entrega el paquet, forcen el vehicle, accedeixen a l’interior i roben els productes a distribuir. Aquest el modus operandi sobre el qual els Mossos d’Esquadra adverteixen empreses de repartiment, ja que en els darrers mesos la policia ha notat un increment de furts i robatoris amb força a aquest tipus de furgonetes. I ara la situació es pot veure agreujada amb l’actual situació de pandèmia i l’increment de compres amb motiu de les festes de Nadal.

A Sabadell, per exemple, aquest mes un repartidor va estacionar en un carrer per fer l’entrega d’uns paquets i quan va tornar la porta posterior estava forçada i faltaven paquets per valor de 720 euros. És només un dels nombrosos casos que persegueixen els Mossos d’Esquadra. Però també va passar a Sant Cugat, fa una setmana, quan un repartidor sortia de fer unes gestions i va adonar-se que el vidre de la furgoneta de repartiment estava trencat. Li havien sostret diversos paquets pendents d’entregar.

Per això, aquesta setmana els Mossos han fet xerrades als caps de transport d’empreses de repartiment situades a l’àrea metropolitana, amb més volum de companyies. Entre les recomanacions: evitar transportar càrrega a la cabina del conductor o comprovar que el vehicle quedi ben tancat. Altres consells per als transportistes són estacionar la furgoneta de repartiment en zones concorregudes o vigilades, mantenir-hi contacte visual i no deixar mai les claus posades. Finalment, es recomana evitar comentar la ruta i la càrrega que transporten i sospitar de persones properes al vehicle.

Més casos: 460 euros robats en una furgoneta a Nou Barris

Els Mossos de la comissaria de Nou Barris van detenir el setembre quatre persones per cinc robatoris en els quals aprofitaven que el repartidor entregava una compra per fer un forat amb un trepant al costat del pany d’una de les portes i, amb un tornavís, aconseguien obrir el vehicle i sostreure els productes. En un dels fets van robar mercaderies valorades en més de 460 euros com, per exemple, comandaments a distància d’una consola, sabatilles esportives, joies, material esportiu, altaveus o targetes de memòria, entre altres objectes.

En paral·lel, el 23 de setembre a Premià de Mar (Maresme) un repartidor va veure com dues persones havien obert la porta lateral de la seva furgoneta també fent un forat prop del pany i estaven traient els paquets per endur-se’ls. Els va perseguir i en va retenir un i, poc després, una patrulla va detenir l’altre pispa, que s’havia amagat en un local proper.

Forçar el pany de la furgoneta amb un bec de lloro, inhibidor de senyal o distreure el repartidor

En altres robatoris, els lladres han utilitzat estratagemes i han forçat el pany d’una porta de la furgoneta amb una pota de cabra o bec de lloro, han utilitzat un inhibidor de senyal quan el transportista tancava el vehicle amb el comandament a distància i quedaven les portes obertes o han entretingut el repartidor amb qualsevol excusa -com preguntar per un carrer- mentre el còmplice robava els productes.

Comentaris
To Top