Publicitat
Ciutat

La Xarxa d’Escoles d’Adults del Vallès reconeix el projecte ‘Joves de la Serra’ al barri de Torre-romeu

Projecte ‘Joves de la Serra’ al barri de Torre-romeu / D.S

Amb l’objectiu de millorar la inserció sociolaboral del col·lectiu jove de Torre-romeu, el projecte comunitari Som Torre-romeu, impulsat pel Programa d’Intervenció Comunitària de l’Ajuntament, té en funcionament el projecte Joves de la Serra. Es tracta d’un programa formatiu adreçat a joves del barri que han quedat fora del sistema educatiu i laboral per tal que puguin avançar en les seves possibilitats de trobar feina i reincorporar-se així al mercat laboral. El projecte, sorgit en el marc del treball conjunt de la Xarxa de professionals del barri de Torre-Romeu, ha estat triat com a experiència innovadora per la Xarxa d’Escoles d’Adults del Vallès (XEAV).

Aquest programa, que va començar a l’octubre i acabarà el gener, es dirigeix principalment a joves que no hagin obtingut el títol de l’ESO i tampoc hagin cursat cap cicle formatiu. La rellevància d’aquesta experiència és diversa, ja que es tracta d’una formació integral, fruit de la feina conjunta dels diversos professionals que treballen al territori i coneixen de primera mà les seves necessitats.

Entre els agents implicats hi trobem el Centre de Formació d’Adults de Torre-romeu, que s’encarrega de la part curricular oferint una formació bàsica instrumental amb ensenyaments de català, matemàtiques i cultura general. El servei municipal de Salut Comunitària desenvolupa la part d’habilitats socials i gestió emocional per treballar conceptes com l’autoestima, la comunicació, la gestió de conflictes o l’assertivitat, entre d’altres. Per últim, Promoció Econòmica i Joventut s’encarreguen de la part laboral, promovent una millora de les competències i l’autoconeixement, incidint en la correcció del CV i els processos de selecció.

Som Torre-romeu és un pla d’acció comunitària que integra les entitats, col·lectius i veïns i veïnes del barri, així com el conjunt de la xarxa d’agents i recursos tècnics com ara les escoles, els centres de salut, la biblioteca, el tercer sector com l’espai Pandora i els serveis tècnics municipals (educació, salut, habitatge, acció social i participació), que treballen conjuntament per impulsar accions orientades a millorar la vida de les persones que viuen a la zona. La finalitat d’aquesta xarxa és l’enfortiment els vincles socials i el desenvolupament de les condicions de vida del veïnat.

Publicitat
Comentaris
To Top