Publicitat
Diners

El Centre d'Esports Sabadell i Etikal Market, emprenedors de l'any

La celebració dels jugadors del CES després d'assolir l'ascens / LLUÍS FRANCO

La Xarxa Onion ha decidit lliurar el seu Premi Emprenedor de l'Any 2020 al Centre d'Esports Sabadell i el Premi Emprenedor Novell de l'Any 2020 al nou negoci Etikal Market. Enguany, per motius sanitaris, no es podrà celebrar el tradicional sopar de Nadal de l'entitat, i els premis es lliuraran en un acte privat a la Nova Creu Alta durant el mes de gener.

El president de la Xarxa OnionArnau Bonada, ha explicat que han del CE Sabadell s'ha premiat "la valentia de prendre riscos".  En aquest sentit, Bonada ha subratllat que "els emprenedors que hi ha darrera del projecte van decidir arriscar els seus diners en un club que venia d'un concurs de creditors i han dut a terme una de les inversions de capital privat més importants a la ciutat en els darrers anys. Els volem agrair aquesta aposta per Sabadell.". A més el president de l'entitat, ha afegit que: "L'ascens és un èxit esportiu però també un èxit empresarial, ja que possibilitat l'equilibri econòmic del club a mig termini. A més, va ser una enorme injecció de moral per a tota la ciutat en un any tan difícil com aquest. També volem destacar la seva vocació de col·laborar amb altres empreses de la ciutat i el seu paper actiu dins el Hub Salut  Esports i Innovació".

En el cas d'Etikal Market, el jurat ha valorat el caràcter innovador de la seva proposta.  Jovita Ponce, membre de la Junta de la Xarxa Onion, ha indicat que  "encara que ara només es parli de la pandèmia, no podem oblidar que l'emergència climàtica és més alarmant que mai i que els objectius de desenvolupament sostenible s'han de complir. Etikal Market ens fa reflexionar sobre l'enorme quantitat de residus que intervenen en l'acte de consumir". I a més, Ponce ha remarcat que "és un exemple de com, des de l'emprenedoria, es pot també lluitat per un món millor". L'entitat també ha posat de relleu que aquesta empresa va inaugurar el projecte en ple confinament, "un acte de valentia emprenedora que ens va inspirar a tots i totes a continuar endavant". 

La Xarxa Onion es mostra optimista amb la vacunació massiva que començarà a principis de 2021 i espera poder reprendre a la primavera les seves activitats presencials. Mentrestant, seguirà duent a terme els seus networkings de manera telemàtica. L'entitat vol tancar l'any amb un record per tots aquells que ens han deixat o que arrosseguen les seqüeles de la malaltia. Així com per tots aquells emprenedors  que han patit les restriccions als seus negocis per garantir el bé comú.

"És un honor", diu Calzada

Després de tres anys, l'equip empresarial liderat per Esteve Calzada ha aconseguit estabilitzar l'entitat en l'àmbit institucional i financer. I la cirereta ha estat el retorn al futbol professional que era l'objectiu prioritari en l'àmbit esportiu. L'ascens a Segona A ha portat el CES a competir amb els millors clubs d'Espanya, un fet que ha reforçat  la marca Sabadell a l'Estat gràcies a l'impacte televisiu de la categoria.

Publicitat

El president, Esteve Calzada, ha fet una valoració molt positiva. "Rebre aquest premi és un honor i posa en valor el treball i el sacrifici dels darrers anys al Centre d’Esports Sabadell. Avui en dia podem parlar d’estabilitat financera i econòmica que garanteix la solidesa del club per seguir construint un projecte de futur. Atorgat per la principal xarxa de cooperació empresarial de Sabadell que promou accions conjuntes de consolidació i innovació, referma la idea del club de seguir creixent al costat de les empreses de la ciutat de Sabadell i del Vallès, un dels principals eixos del projecte des de l’inici”.

Calzada també ha destacat l'àmbit del guardó. “S’ha premiat la valentia de prendre riscos i l’empenta de seguir creixent en un moment de gran incertesa. L’ascens i l’ingrés al futbol professional ha sigut un revulsiu social, econòmic i mediàtic en uns moments certament complicats. Tot això ha estat possible gràcies al gran treball i compromís de moltes persones, col·lectius i empreses que fan que aquest projecte, continuï creixent i sigui un projecte de tots. L’objectiu principal és reforçar l’estabilitat econòmica i institucional, i el compromís del grup d’inversors i accionistes, així com seguir incorporant les empreses del territori. Esportivament, és molt important la consolidació de l’equip al futbol professional, després de l’ascens a Segona Divisió A assolit enguany. La unió i la constància en la feina han estat els dos valors claus".

Un colmado de sempre

Etikal Market és una botiga de productes alimentaris a granel. “Volem ser com un colmado de sempre, però d’avui dia”, explicava Àlex Fàbrega, un dels tres socis d’Etikal Market, obert en ple confinament. Una botiga familiar que té com a filosofia “no utilitzar envasos de plàstic, minimitzant així els residus”. Porteu, doncs, els envasos de vidre i tuppers que tingueu a casa i doneu-los una segona vida. I la cistella! A Etikal Market (carrer de Sant Quirze, 26) es poden trobar tota mena de fruits secs com els de Santa Eulàlia de Ronçana, pasta de La Moianesa (Moià), arròs del Delta, o herbes de Lleida. També serveixen cervesa de la Microcerveseria de Sabadell, en ampolles de 75 cl. “Una altra línia és la de detergents i higiene personal”, explica Fàbrega. Fregalls de coure o d’espart, raspalls de coco... I desodorants de romer.

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top