Oci i cultura

El Museu d’Història acull la primera exposició sobre Francesc Layret a Catalunya

Hi haurà material inèdit sobre l’assassinat de l’advocat l’any 1920

Imatge inèdita de Francesc Layret / Cessió de Jordi Serrano

El Museu d’Història de Sabadell acollirà des del dimecres 30 de desembre fins a finals de març l’única exposició sobre Francesc Layret al territori català coincidint amb els 100 anys de la seva mort. A més, hi haurà imatges i materials inèdits d’ell amb informació acurada sobre com va succeir el seu assassinat. Layret era diputat a Sabadell quan quatre individus el van matar a sou davant de casa seva el dia 20 de novembre de l’any 1920.

A l’exposició es fa èmfasi en les últimes 36 hores de l’advocat, 20 de les quals les va passar a la ciutat vallesana. Es té coneixement de qui va ser la persona que va ordenar matar-lo, quins homes van accedir a fer-ho i quants diners els hi van pagar per cometre el crim. Així mateix, el Museu ha aconseguit la col·laboració de dos artistes: Xavi Torrent, que ha elaborat una caricatura de Layret; i Werens, que ha fet un quadre gegant del personatge.

Layret, amb la seva família/Cessió de la família Rodríguez-Roda Layret

D’altra banda, sonarà una cançó de Teresa Rebull, de l’històric grup Els Setze Jutges, que en el seu moment anava dirigida al diputat. També es podran sentir textos recitats per Jep Barceló. Dit això, l’entrada serà gratuïta i l’exposició estarà en el segon pis del museu, situat al carrer de Sant Antoni.

El comissari de la mostra, Jordi Serrano, explica que la seva intenció és que els visitants accedeixin al pensament de Layret a través de tots els elements exposats i coneguin la importància del personatge a Sabadell. Serrano anima la població a conèixer molt més a fons una de les persones més importants de la ciutat

Comentaris
To Top