Ciutat

Mor Jordi Catón, expilot sabadellenc, als 92 anys

Imatge d'arxiu de Jordi Catón/ VICTÒRIA ROVIRA

Jordi Catón, expilot de curses sabadellenc, ha mort als 92 anys aquest dissabte. Catón s’havia convertit en una persona icònica de la ciutat i un personatge important de la vida esportiva local.

Ell va absorbir la vocació pel món dels vehicles als 15 anys, quan va començar a feinejar a tallers mecànics: primer en un al carrer de les Valls, després al carrer de Sant Josep. Als 20 anys, li va sortir l’oportunitat de fer de xòfer particular en una casa de fabricants. Amb els diners que va estalviar, va emprendre una nova feina: venedor de cotxes de segona mà.

D’aquí va sorgir la idea per muntar el primer concessionari de cotxes de totes les marques a Sabadell, amb servei de compravenda de vehicles: Automóviles Catón. Va ser la feina de la seva vida, tot i que necessitava més coses per distreure’s i, per tant, va decidir córrer curses de cotxes. Va començar amb la participació en el Ral·li de Catalunya amb un Seat 600 i va acabar amb el menjador ple de trofeus.

Catón va participar en curses fins més enllà dels 75 anys. Les darreres, sense competir, anava acompanyat de l’Empar, la seva dona, qui l’ha acompanyat sempre.

Jordi Catón, una vida amb les mans al volant

Comentaris
To Top