Oci i cultura

VÍDEO: Els pronoms febles (musicats a Sabadell) que s'han viralitzat a les xarxes

Els fills i filles dels 5 germans Macià interpreten el tema / CEDIDA

Una colla de deu joves de diversos troncs de la família Macià de Súria i de Sabadell han rescatat de l’oblit el poema La cançó dels pronoms febles. I han fet un audiovisual amb ganxo, que de fet s'ha tornat viral a les xarxes socials. El poema havia estat publicat el 1968 per Àlvar Valls.

La cançó, molt marxosa, es basa en la melodia original dels sabadellencs Josep Macià i Montserrat Pena, amb arranjaments del nebot i músic Jordi Macià i la realització audiovisual del youtuber Biel Macià (que viu a Súria i d'on són originaris).

El vídeo es va enregistrar l'estiu de 2020, a una casa de colònies a la comarca del Solsonès, explica Jordi Macià. "Per causa de les restriccions  de la Covid-19 d'aquell moment, només ens podíem reunir 10 persones", afegeix, "que vam ser tots cosins i cosines". El videoclip no s'havia fet públic, fins ara, ja que aspirava a concursar en els Premis BOC d'Òmnium Cultural.

La partitura es va publicar en el llibre Faci'ls fàcils (Els pronoms febles), del també sabadellenc Jaume Macià, de l’editorial Teide, un magnífic manual sobre pronoms febles el 1999. Però fins ara no s’havia cantat en públic.

El vídeo ja té més 8.000 reproduccions a Youtube i la notícia ha estat recollida per diversos mitjans de comunicació. Autors de les lletres catalanes, com l’escriptor Màrius Serra, així com polítics com la regidora terrassenca Meritxell Lluís, l’han compartit per als seus seguidors. Activistes culturals com Cesc Prat hi han mostrat l’orgull sabadellenc pel segell local que desprèn la cançó.

La seva presència a les xarxes esdevé una bona eina didàctica que fa simpàtic un tema gramatical espinós, alhora que constitueix una injecció d’optimisme i d’alegria per a qui veu el vídeo, expliquen des de la producció del vídeo, explica Jaume Macià.

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top