Ciutat

El Govern prorrogarà una setmana més les restriccions davant l’augment de contagis

El govern allargarà el confinament municipal i el tancament del comerç fins al 24 de gener

La policia aturava cotxes a la plaça d'Espanya per controlar el confinament municipal / LL.FRANCO

El Govern prorrogarà una setmana més les restriccions vigents actualment contra la Covid, segons ha avançat el 3/24. Les mesures es van posar en marxa el passat 7 de gener i finalitzaven la seva vigència aquest diumenge. L’empitjorament de les dades sobre la pandèmia, però, farà que el Govern opti per ampliar-les fins al diumenge 24 de gener.

Així, es mantindria el confinament municipal cada dia de la setmana o el tancament de comerços no essencials el cap de setmana. La consellera de Salut, Alba Vergés, ha explicat que es manté el creixement de la incidència de la pandèmia, que “tot i que no s’accelera no s’atura”. Davant d’aquesta situació el Govern ha optat per allarg la vigència de les mesures.

CONFINAMENT MUNICIPAL

Un dels canvis més importants és que, sense causa justificada, no es podrà sortir del municipi durant tota la setmana, de dilluns a diumenge. Sí que es podrà fer, per exemple, per anar a l’escola, a treballar o en un centre mèdic. Per tant, prohibit desplaçar-se a la segona residència.

COMERÇOS TANCATS EL CAP DE SETMANA

Els comerços no essencials hauran de tancar durant el cap de setmana (supermercats i farmàcies, no, ja que es consideren essencials).

Els centres comercials i els comerços de més de 400 metres quadrats tanquen durant els 10 dies, de dilluns a diumenge.

GIMNASOS TANCATS

Els gimnasos i els equipaments esportius interiors tanquen. Les instal·lacions a l’aire lliure es mantindran obertes amb un 50% d’aforament i les piscines amb un 30%.

EXTRAESCOLARS

Només es podran dur a terme les extraescolars que es desenvolupin en grups bombolla i a dins de centres educatius. Les activitats de lleure, suspeses.

NO CANVIA

Les reunions socials continuen sent, com a màxim, de 6 persones (entre dues bombolles diferents).

El toc de queda es manté de 22 h a 6 h.

Bars i restaurants només podran servir esmorzars (de 7.30 h a 9.30 h) i dinars (de 13 h a 15.30 h).

Els espectacles culturals continuen al 50%. Les cerimònies religioses, al 30%.

Comentaris
To Top