Ciutat

Tremosa planteja sancionar Endesa si es confirma la seva responsabilitat en els talls de llum a Sabadell

El conseller d'Empresa i Coneixement, Ramon Tremosa / ACN

El conseller d’Empresa i Coneixement, Ramon Tremosa, obre la porta a sancionar les distribuïdores elèctriques pels talls de llum que s’han registrat en les darreres setmanes arreu de Catalunya si es confirma la seva responsabilitat. Divendres, Tremosa es va reunir amb l’Ajuntament de Sabadell i amb altres municipis on més talls s’han produït, com Barcelona, Badalona o Terrassa, amb l’objectiu d’abordar la qüestió.

En les reunions es va posar sobre la taula que almenys tretze localitats de l’àmbit metropolità s’han vist afectades, amb interrupcions del servei que van des dels pocs minuts fins a un dia sencer. El conseller recorda que en els darrers quatre anys ja s’han aplicat sancions per situacions similars a les firmes per valor de 7 milions d’euros.

En una visita a la nova instal·lació de Naturgy a Cerdanyola del Vallès, que permetrà injectar a la xarxa de distribució gas renovable, Tremosa ha apuntat que estan a l’espera de rebre els escrits dels ajuntaments afectats per poder prendre una decisió. “Estem en procediment de rebre la informació, verificar-la i aplicar la legislació vigent”, ha assenyalat.

Es tracta d’aquells casos que s’hagin produït amb una durada superior als 30 minuts. A més, afectarà aquells casos documentats fins ara i també els que es puguin registrar en els propers dies.

En aquest sentit, ha recordat que la Generalitat va sancionar en els darrers quatre anys les companyies distribuïdores d’energia amb sancions que s’elevaven als 7 milions d’euros per incidències. “Ja hi ha un historial per casos semblants en què s’ha aplicat la legislació”, ha conclòs.

Comentaris
To Top