Ciutat

Consulta si hauràs d'estar en una mesa electoral a les eleccions del 14-F

Foto d'arxiu d'una urna / D.S

S’ha celebrat el sorteig públic entre els 121.583 electors de Sabadell que reuneixen les condicions establertes per ser membres de mesa a les Eleccions al Parlament de Catalunya del pròxim 14 de febrer. Han resultat nomenades un total de 2.214 persones. En aquest enllaç pots consultar si hauràs d'estar en una mesa electoral.

Els comicis es mantenen, de moment, en la data prevista. Encara que el govern va ajornar-les fins al 30 de maig, al·legant la situació de pandèmia, el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha suspès cautelarment el seu decret d'ajornament i les manté provisionalment, a falta d'una decisió final.

Qui pot anar en una mesa electoral?

A grans trets, les condicions establertes legalment per ser membres de mesa són ser menor de 70 anys el dia de la votació –tot i que amb 65 anys poden demanar de ser substituïts– i major de 18 anys el dia del sorteig. I, com a mínim, saber llegir i escriure.

Pel que fa als càrrecs de les meses electorals es trien 9 persones per mesa (1 president titular i 2 suplents; 1 primer vocal titular i 2 suplents, i 1 segon vocal titular i 2 suplents), de les quals el dia de les eleccions se n’hi hauran de quedar tres: un president i dos vocals.

El president ha de tenir el títol de batxillerat, FP2 o superior. Els vocals es trien entre la resta d’electors possibles. Els nomenaments es notificaran en un termini de tres dies a partir del sorteig.

Si alguna persona nomenada té una causa justificada i documentada que li impedeixi d’acceptar el càrrec, disposarà d’un termini de 7 dies des de la notificació per al·legar davant la Junta Electoral de Zona, situada a l’edifici dels Jutjats de Sabadell (av. de Francesc Macià, 34-38, 1a planta).

Canvis en els col·legis electorals

Sabadell tindrà 59 col·legis i 246 meses electorals. El nombre total d’electors que figuren a les llistes definitives del cens és de 153.952. Atesa l’actual situació sanitària i les instruccions rebudes de la Generalitat, per a aquestes eleccions ha estat necessari canviar la ubicació de diverses meses electorals, substituir alguns centres i habilitar nous espais.

Els centres que no seran col·legis electorals a les pròximes eleccions són els següents:

 • Escola Catalunya
 • Sabadell Cultura antiga Escola Creu Alta
 • Local del barri de la Creu Alta
 • Casal de la Gent Gran - Sabadell Roureda
 • Escola Xaloc.

Per altra banda, els nous col·legis electorals són:

 • Gimnàs de l’Institut Vallès
 • Institut Narcisa Freixas i Cruells
 • Antic Mercat de Sant Joan
 • Pavelló Municipal Cal Balsach
 • Institut Joan Oliver
 • Escola Espronceda
 • Centre Cívic de Torre-romeu
 • Escola Agnès Armengol

En aquest enllaç pots consultar on hauràs d'anar a votar.

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top