Ciutat

La síndica recomana a l’Ajuntament actuar contra el soroll del repartiment de gas

La síndica de greuges de Sabadell, Eva Abellan, recomana a l’Ajuntament que prengui mesures “més contundents” per acabar amb l’impacte acústic que genera el servei de distribució de gas butà a la ciutat. La síndica assegura que les empreses subministradores, Cepsa i Repsol, fan sonar el clàxon dels camions per anunciar que han arribat, i això ha produït molèsties al veïnat.

En la resolució publicada el novembre, la defensora del poble considera que les accions realitzades per l’Ajuntament fins al moment han estat “insuficients” perquè s’ha limitat a contactar amb les companyies, demanar que evitin fer soroll i confiar que canviïn la dinàmica. També destaca que l’ens local era coneixedor de la problemàtica des del 2016, any en què es van presentar les primeres protestes relacionades amb el tema.

La síndica considera que és una agressió acústica que perjudica la salut de les persones. La resolució està directament vinculada als Objectius de Desenvolupament Sostenible que vetllen per assegurar una vida sana i promoure el benestar de totes les persones.

Multat per aparcar en una plaça per a discapacitats malgrat tenir la targeta

Abellan també ha donat la raó a un veí que va ser multat per haver aparcat en una plaça reservada a persones amb discapacitat, tot i que disposava d’una targeta identificativa. Es tractava, però, d’una fotocòpia. L’agent de policia assegura que el document no era visible, mentre que el reclamant sosté que el va col·locar correctament.

Després d’estudiar el cas, recomana retirar la sanció de 200 euros, i recorda que cal mostrar sempre la documentació original i mai una fotocòpia. També demana als agents del cos de seguretat que evitin utilitzar el terme minusvàlid. La síndica recomana la retirada de la penalització econòmica perquè la conducta del ciutadà no està tipificada com a infracció en la normativa de trànsit.

Comentaris
To Top