Diners

Sabadell destina 20.000 euros més per accelerar 10 projectes d’emprenedoria

Els participants disposaran d’un espai de cotreball al CEI de Can Roqueta
Els participants disposaran d’un espai de cotreball al CEI de Can Roqueta / LL. FRANCO

El programa InnoRocket-Acceleration Lab del Vallès del 2021 ja està en marxa. Aquesta iniciativa està impulsada pels ajuntaments de Sabadell i Barberà del Vallès, amb el suport de la Diputació, amb l’objectiu de donar suport, formació i acompanyar projectes emprenedors amb base tecnològica constituïts com a empresa amb menys de tres anys d’antiguitat que es trobin en les fases inicials del seu desenvolupament de negoci. El programa compta amb un pressupost total de 8.000 euros (5.000 euros de Sabadell i 3.000 euros de Barberà), que serveixen per ajudar sis empreses (quatre sabadellenques i dues barberenques).

En plena pandèmia i en el marc del pla de xoc contra la Covid, l’Ajuntament de Sabadell ha destinat 20.000 euros per accelerar 10 start-ups tecnològiques en el marc d’InnoRocket. La tinenta d’alcaldessa de Desenvolupament Econòmic, Montse González, ha constatat que, amb aquesta acció, “volíem que el programa tingués més pes i arribar a més empreses”.

En l’elecció de les empreses es valora que les candidates tinguin seu en el territori. “Valorem molt l’impacte que pugui generar en l’àmbit local per crear llocs de treball”, ha destacat González, que ha afegit que, gràcies a InnoRocket, als participants “se’ls facilita contacte amb altres empreses i es crea un mentoratge ad hoc molt enfocat al tipus de start-up que sigui perquè pugui créixer el més ràpid possible”.

Inscripcions fins al 31 de gener

El programa està en fase de difusió per arribar al nombre més gran de participants possible. Les inscripcions estan obertes fins al 31 de gener, quan es farà l’elecció de les empreses. InnoRocket es desenvoluparà entre febrer i juny.

El programa inclou una part de capacitació. A més, es treballa en la definició i validació del model de negoci i en les habilitats emprenedores. També s’inclouran 20 hores de mentoratge personalitzat a cada projecte. Així mateix, hi haurà tallers a càrrec d’experts i s’organitzaran activitats per fomentar el networking entre els participants i amb altres empreses i agents socioeconòmics que tinguin experiència i coneixement del teixit empresarial del territori.

En aquest sentit, les start-ups seleccionades comptaran amb l’acompanyament de l’equip tècnic tant de l’àrea de Promoció Econòmica de Sabadell com del de Barberà del Vallès durant tot el procés. Si més no, InnoRocket està subvencionat al 100% per als projectes d’emprenedoria que en formin part.

Els projectes d’emprenedoria seleccionats disposaran d’un espai de cotreball gratuït durant sis mesos al Centre d’Empreses Industrials de Sabadell de Can Roqueta. També tindran l’accés gratuït durant el mateix període als espais comuns com sales de reunions o l’auditori d’aquest equipament. A més, podran disposar d’un paquet de 100 hores per utilitzar els espais del Centre de Negocis Nodus Barberà durant aquest any.

Comentaris
To Top