Diners

Reconeixen la “bogeria” emprenedora del CES

/ LLUÍS FRANCO

“És un reconeixement de tres anys i mig d’emprenedoria però també de bogeria”. Així ha definit avui el president del Centre d’Esports Sabadell, Esteve Calzada, l’evolució del club arlequinat que ha rebut el Premi Emprenedor de l’Any 2020 atorgat per la Xarxa Onion. A causa de la pandèmia, en aquesta edició el lliurament del guardó, que habitualment se celebra durant el sopar anual de l’entitat empresarial, s’ha fet sobre la gespa de la Nova Creu Alta.

El president de la Xarxa Onion, Arnau Bonada, ha destacat que el jurat havia valorat “la valentia de la inversió, apostant per la ciutat i arriscant els diners” de l’equip de Calzada. “És de les inversions de capital privat més rellevants que hi ha hagut a la ciutat en els darrers anys”, ha assegurat Bonada. Aquesta trajectòria, a més, es va veure impulsada per l’ascens de l’equip arlequinat al futbol professional.

Per la seva banda, Calzada ha admès que la bogeria que van emprendre amb el seu equip fa tres anys i mig “ha sortit molt bé”. Segons el president del CE Sabadell, la clau de l’èxit rau en la professionalització de l’entitat, la paciència i la creació d’una comunitat. “Vam identificar que el club s’havia desconnectat de la ciutat i dels seus col·lectius i hem fet activitats per recuperar el vincle”, ha subratllat.

/ LLUÍS FRANCO

Malgrat aquesta tasca del club arlequinat, Calzada constata que encara necessiten “més suport” de les institucions, ajudes per identificar patrocinadors i mobilitzar més els socis. “El futbol professional és molt exigent i calen molts recursos, sols no ens en sortirem”, ha destacat.

Un consum més sostenible

La Xarxa Onion també ha lliurat el Premi Emprenedor Novell de l’Any 2020 a Etikal Market. El membre de la Jovita Ponce ha destacat que aquesta botiga ven producte sense envasos i treballen la proximitat, a més d’un tracte personalitzat que “ajuda a la sociabilitat”. Vanessa Fàbrega, una de les sòcies d’Etikal Market, ha indicat que aposten per “un consum més conscient i més sostenible”.

Comentaris
To Top