OBITUARIS

Mor Carme Mechó, mestra de dansa a Sabadell durant quaranta anys

[Per Tomàs Manyosa]

La matinada d’avui, dia 24 de gener de 2021 ens ha deixat Carme Mechó Cunillera, mestra, ballarina i coreògrafa. Tenia 91 anys. Va dedicar tota la seva vida en cos i ànima a la dansa, la seva passió.

El seu primer mestre va ser Joan Magrinyà. Al cap d’uns anys, comença a ballar professionalment, primer en el cos de ball i després com a solista o primera ballarina en diverses companyies de dansa acabant aquesta etapa als Ballets de Barcelona com a primera ballarina.

L’any 1952 comença la seva etapa com a mestre de dansa a Sabadell. Si estarà 40 anys, fins al 1992, ensenyant a ballar a centenars d’alumnes. Com a docent, Carme Mechó sabia que per poder ensenyar a ballar bé calia no oblidar la seva pròpia formació, per això a partir del 1969 comença la seva assistència a diversos stages i seminaris de dansa a l’estranger, amb els millors mestres europeus d’aquells anys.

Mechó, en una actuació com a ballarina/ CEDIDA

L’any 1980 és la presidenta de l’Associació de Professors de Dansa Acadèmica de la Província de Barcelona i dos anys després també de la Federació Catalana de Professors de Dansa. Dóna un gran impuls a aquestes dues entitats lluitant sempre per aconseguir una millor formació pels professors de dansa per tal d’impartir des de les escoles el millor aprenentatge possible als alumnes.

Carme Mechó ha estat sense cap mena de dubte, un referent dins del món de la dansa clàssica, tant a Catalunya com a Espanya. La seva gran labor com a pedagoga i coreògrafa és reconeguda arreu, i els seus consells i opinions sobre dansa, han estat sempre escoltats i tinguts en consideració. Va saber transmetre als seus alumnes sabadellencs que calia ballar amb emoció, èmfasi i bellesa, i també els hi va saber inculcar que res és fàcil i que per ballar correctament cal disciplina, dedicació, esforç i constància.

Carme Mechó, quan era ballarina/ CEDIDA

Descansi en pau.

Comentaris
To Top