Publicitat
Ciutat

L’Ajuntament preveu que l’atletisme retorni a la pista la tardor vinent

L’Ajuntament demana col·laboració financera perquè l’equipament es posi en marxa la temporada vinent

L'hospital de campanya de la Pista Coberta d'Atletisme / VICTÒRIA ROVIRA

L’Ajuntament estima que les competicions esportives puguin tornar a la pista d’atletisme de Sabadell a partir de la tardor, prèviament a l’inici de la temporada vinent. Abans, però, caldran actuacions que poden rondar el mig milió d’euros per refer l’equipament, que fins al mes de juny acollirà l’Hospital Temporal Vallès Salut. El consistori té reservada una partida de 100.000 euros, prevista en el Pla Covid, per fer front a aquests costos.

Ara bé, l’executiu confia que trobarà ajudes financeres per assumir la resta de diners. “Apel·lem a la col·laboració d’altres institucions, ja que no és només la pista de Sabadell, sinó de Catalunya“, ha expressat el regidor d’Acció Social i Habitatge, Eloi Cortés, en una roda de premsa posterior a la Junta de Govern Local. En aquest sentit, l’Ajuntament ja ha començat una ronda de contactes per trobar aquest cop de mà econòmic.

L’alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, es va reunir dimarts de la setmana passada amb el secretari de l’Esport, Gerard Figueras, per temptejar vies d’obtenció de recursos per refer la pista. Dos dies després, es va trobar amb el diputat delegat d’Esports de la Diputació de Barcelona, David Escudé, amb el mateix objectiu.

Per altra banda, des de l’Ajuntament, es ressalta que el Departament de Salut ha assumit les obres dels pavellons que es van utilitzar per a fer-hi hospitals temporals.

Per què mig milió d’euros?

El projecte d’obra per recuperar la pista s’està treballant, informa l’Ajuntament. La primera valoració dels diners que pot costar l’obra és de 500.000 euros, encara que hi ha aspectes tècnics que s’estan estudiant. Les actuacions poden tenir una durada de 3 mesos, una vegada l’obra hagi estat licitada i adjudicada.

Hi ha dos eixos principals amb què es divideixen les actuacions per retornar la pista d’atletisme al seu estat original. La primera part consisteix a reconstruir-ne l’estructura, desmuntant la tarima de material sintètic i tornant a instal·lar les plaques de les corbes. Abans, però, caldrà treure els 225 llits i tot l’equipament que els acompanya, que es va col·locar per donar suport assistencial al Taulí durant la pandèmia, malgrat que no s’hagi utilitzat.

La segona part de les obres per refer l’equipament implicarà renovar el paviment sintètic, tant de l’anella com de la part central.

Després de les actuacions, els estaments federatius corresponents hauran de donar el vistiplau a les instal·lacions. La temporada d’atletisme a la pista coberta acostuma a començar el desembre, per la qual cosa, si es compleixen els terminis, la pista ja estarà enllestida. De moment, Sabadell no ha perdut les subvencions que la Generalitat atorgava per a la celebració d’esdeveniments esportius.

Publicitat
Comentaris
To Top