Publicitat
Ciutat

Rebre una sol·licitud d’obres a Sabadell és molt més àgil avui que fa un any

El tràmit per rebre una llicència d’obres a Sabadell ha guanyat celeritat. Encara que l’Ajuntament, el Col·legi d’Arquitectes i el Gremi de Constructors de Sabadell i Comarca no coincideixen a l’hora de definir el termini real que es triga a rebre el permís, estan d’acord que han guanyat rapidesa respecte al passat. L’Ajuntament defensa que, actualment, el termini per rebre un permís d’obres a Sabadell és de dos mesos. Sempre que no es tracti de casos excepcionals, com per exemple quan es requereixen informes de seguretat aèria o dels bombers.

Aleshores, el consistori reconeix que el termini es pot allargar. També en el cas que calgui esmenar aspectes del projecte o mancances en la documentació presentada, que dependrà del temps que es trigui a presentar-les per part del tècnic sol·licitant. El gener de l’any passat, l’Ajuntament defensava que els terminis eren de 4,5 mesos, després d’haver incorporat un tècnic mitjà en arquitectura, dos tècnics superiors en arquitectura i un auxiliar administratiu a la Secció d’Edificació. Per tant, s’haurien guanyat 2 mesos respecte al 2020.

Un operari treballant en unes obres del carrer de Sant Cugat / ÓSCAR ESPINOSA

“Depèn del tipus d’obra”

El president del Gremi de Constructors de Sabadell i Comarca, Melquíades Garrido, assenyala que “els terminis per rebre una llicència d’obres s’han normalitzat respecte a la tardança que hi havia”, després de la feina de l’Ajuntament “per accelerar-los”. Tot i això, sosté que, “habitualment, els terminis oficials no es compleixen”. En obra mitjana, com en cases unifamiliars, situa el termini per sota dels 4 mesos.

D’altra banda, el delegat al Vallès del Col·legi d’Arquitectura de Catalunya (COAC), Miquel Turné, reconeix que “l’Ajuntament s’ha posat les piles”, però situa el temps d’espera per a les llicències per a obres majors “molt per sobre” dels 4 mesos i mig. Un termini que, segons ell, s’ajusta més a les obres menors. En aquest sentit, Turné defensa que “els informes tècnics s’han agilitzat bastant, al voltant dels dos mesos”.

L’altra part de la part de la tramitació, però, és la que creu que endarrereix més el procés, el moment en què cal la signatura del secretari o es duen a terme notificacions. “Lluitem per rebaixar el temps”, afirma. Un informe del COAC, del gener del 2020, situava el temps d’espera a Sabadell en més de 9 mesos. Una dilació que ara no es dona, segons les fonts consultades.

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top