Publicitat
Ciutat

Una ofrena diferent però igual d’especial

Un familiar dels deportats, dipositant el ram de flors davant el monòlit / victòria rovira

La Covid-19 no ha estat un obstacle perquè aquest vespre se celebrés a la plaça de Montserrat Roig l’ofrena floral en commemoració del Dia Internacional en Memòria de les Víctimes de l’Holocaust. Familiars dels deportats, entitats de la ciutat i representants dels partits polítics van dipositar els respectius rams de flors davant el monòlit en memòria dels sabadellencs deportats als camps nazis i de totes les víctimes del nazisme.

En el dia del 76è aniversari de l’alliberament de Mauthausen, les mesures Covid-19 i les imminents eleccions a Catalunya, van limitar l’acte a l’estricta ofrena floral, a diferència d’altres anys.

No obstant això, Josep Maria Vidal, germà del deportat Salvador Vidal ha explicat que “passen els anys, però cada dia penso amb el meu germà. Un noi intel·ligent que va veure com es truncava la seva vida i la de milions”. Sobre el vaticini d’un augment de l’extrema dreta, Vidal ho té clar: “Formacions com VOX les haurien de prohibir”, sentencia.

Dos nous deportats

Darrerament s’ha fet públic el nom de dos nous sabadellencs deportats als camps nazis. D’una banda, José García Campillo, que residia a Sabadell quan va esclatar la guerra el 1936, deportat a Mauthausen i després traslladat a Gusen, on va morir als 42 anys. De l’altra, Pere Sabater Carbonell, nascut a Sabadell, empresonat a Burdeus i deportat a Dachau, d’on va ser alliberat l’any 1945.

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top